Opublikowano 7 Lutego 201313 l Witam! Od jakiegoś czasu zauważylem spadek mocy w moim aucie, pojechalem na diagnostyke i mechanik powiedzial ze wszystko jest w porzadku, niema zadnych bledow i nic nie wskazuje zeby bylo cos nie tak tylko problem w tym ze czuje jak auto teraz chodzi a jak wczesniej. W aucie jest nowa przepływka BOSH oraz drugi potencjomert gazu. Dodam ze v-max teraz to ledwo 180km\h a wczeniej to 210 km\h to spokojnie sie rozpedzal. Mechanik stwierdzil ze moze to byc wina katalizatora z tym ze wolal bym sie jakos upewnic bo nie chce go wycinac. Moze ktos z was mial podobny przypadek i mi podpowie o co chodzi?
Opublikowano 7 Lutego 201313 l Jaki przebieg może pompki się kończa. Wcale tego nie musi być widac na vagu Zimą powinno autko ci śmigac lepiej jeszcze
Opublikowano 7 Lutego 201313 l Autor przebieg 235 tys. i raczej wiarygodny poniewaz auto niedawno sprowadzone od 1 własciciela w niemczech, nie mowiac juz o ksiazce to widac po stanie auta, a pompowtryski sprawdzalem juz dwa razy i sa w dobrym stanie
Opublikowano 7 Lutego 201313 l A czy wyeliminowałeś jako przyczynę braku mocy jakość paliwa ? Ja od tego bym zaczął
Opublikowano 7 Lutego 201313 l Zrób logi bedzie wiadomo gdzie szukać przyczyny , Na pewno z logów wyjdzie że paliwo niewiadomego pochodzenia
Opublikowano 9 Lutego 201313 l Autor logi postaram sie dzisiaj zrobic, a paliwo lalem te lepsze i te gorsze i nie widze roznicy ---------- Post dopisany 09-02-2013 at 16:47 ---------- Poprzedni post napisany 08-02-2013 at 08:08 ---------- czy to moze byc posypany kat? jak to sprawdzic?
Opublikowano 9 Lutego 201313 l Sprawdzić można prosto odkręć wydech od turbo krótka przejażdżka jak moc wróciła to kat do usunięcia
Opublikowano 9 Lutego 201313 l Pisząc o jakości paliwa nie miałem na myśli tego czy jest ono standardowe, czy premium. Bardziej chodziło mi o jego żródło pochodzenia, a dokładniej czy zostało wyprodukowane w rafinerii jako olej napędowy, czy może jako opałowy, albo inny środek smarowy lub odczynnik chemiczny, który potem przeszedł "cudowną przemianę" na ON w łańcuszku pośredników paliwowych:decayed: Nawet nie przypuszczasz jak widzę, jakiego gó..a można zatankować pod światowo brzmiącym logo, które każdy Kowalski prowadzący stację może sobie powiesić , podpisując umowę franczyzową ze znaną firmą paliwową .
Opublikowano 9 Lutego 201313 l Autor Nie wiem, tankuje na orlenie juz od dłużeszgo czasu a jezeli chodzi o tego kata to sprawdzilem tak jak kolega wyzej napisal i moze jest troche lepiej ale wydaje mi sie ze to jeszcze nie jest to co powinno byc a nie chce wycinac kata jak nie jestem pewny
Opublikowano 9 Lutego 201313 l Jeżeli tankujesz na Orlenie, którego właścicielem jest PKN, to masz praktycznie gwarancję, że paliwo ma odpowiednią jakość. Zakitowany katalizator, to przeważnie wynik awarii turbiny, stopiony w dieslu to rzadkość . Zrób logi.