Enigma79 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam pytanie jak w temacie.Ostatnio mam ten błąd,czy może on być tym spowodowany?
polny Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Poszarpany może być sam oplot wężyka a on sam może być szczelny....
Enigma79 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Opublikowano 8 Lutego 2013 Może być szczelny,nie wiadomo.Zakładam że nie bo coś musiało go doprowadzić do takiego stanu.Albo coś wlazło pod maskę i sobie chrupało wężyk albo nie wiem co?
polny Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 Wymień w ciemno cały i po sprawie. To są przecież grosze
Sztomel Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 zobacz tu :Golf III 1.9 TDI błąd 00575 - rozwiązany ! : Diagnostyka - Najwieksze forum uzytkownikow aut Volkswagen Golf - Zważywszy, że Enigma79 ma silnik AFN a nie 1Z jak w linku ze strony forum Golfa to prawdopodobieństwo, że przyczyną błędu jest N75 jest znikome a nieszczelność na wężyku idącym do zaworu EGR z pewnością zwłaszcza jeśli będzie niedoładowanie a nie przeładowanie turbo.
MASATO Opublikowano 9 Lutego 2013 Opublikowano 9 Lutego 2013 kolego pod oznaczeniem 00575 kryją się 2 błędy: - Intake Manifold Pressure: Control Limit Not Reached - Intake Manifold Pressure: Control Limit Exceeded jeśli masz ten pierwszy to tak jak kolega Sztomel napisał wyżej, będzie niedoładowanie i przyczyną tego może być właśnie ta nieszczelność na wężyku idącym do EGR. jeśli natomiast ten drugi - control limit exceeded to przyczyny szukaj gdzie indziej.
Enigma79 Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Opublikowano 9 Lutego 2013 U mnie jest,był taki błąd---ciśnienie w przewodzie dolotowym różnica doregulowania.
Rekomendowane odpowiedzi