Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Własnie zakupiłem komplet alufelg do mojej a4, felgi pochodzą z Audi A3, otwór centrujący na tych felgach wynosi 70mm. W poprzednich ori felgach otwór wynosił 57.

Muszę zastosować pierścienie centrujące, jakie polecacie ? Aluminiowe czy z tworzywa, macie jakieś doświadczenia z tymi drugimi ? Dodam, że na tył planuje założyć dystanse (10-15mm) czy w takim wypadku wystarczy, że kupie pierścienie na felgi przedniej osi ?

Swoją drogą moje poprzednie felgi 17' OEM RS4 B5 będą na sprzedaż wraz z oponami :wink:

Opublikowano
Własnie zakupiłem komplet alufelg do mojej a4, felgi pochodzą z Audi A3, otwór centrujący na tych felgach wynosi 70mm.

felgi poprostu jeździły na Audi A3 ale napewno nie są to ori pochodzące z Audi A3

Aluminiowe czy z tworzywa

z tworzywa

Dodam, że na tył planuje założyć dystanse (10-15mm) czy w takim wypadku wystarczy, że kupie pierścienie na felgi przedniej osi ?

jeśli dystans ma kołnierz 70 mm to tak

Opublikowano

Jeśli chcesz to mam na sprzedaż takie pierscienie nówki z tworzywa...

Opublikowano

Kupione, również z tworzywa wzmacnianego jakimis kompozytami. Wymiary są ok. Ale mam pytanie, jak wkładam je w otwór centrujący nie wchodzą ciasno, nie latają po otworze ale są luźne i bardzo delikatnie odstają. Rozumiem, że tak jest tylko do pierwszego założenia koła a potem się jakoś "ubiją" ? jak było u was z tymi z tworzywa ? Mam porównanie do pierścieni z aluminium chyba, ale tam jak siadły to po pierwszej jeździe ciężko je było wyciągnąć z felgi...

Opublikowano

Z tymi pierścieniami jest różnie, spotykałem się z różnymi bo pracuje w wulkanizacji to mam styczność ale jak nie wypadają Ci z felgi to poprostu przykrecasz a one się ułożą po swojemu i delikatnie czasami ubiją i jak już pojeżdzą w aucie troche powinno być wszystko w porzadku :)

Opublikowano
Z tymi pierścieniami jest różnie, spotykałem się z różnymi bo pracuje w wulkanizacji to mam styczność ale jak nie wypadają Ci z felgi to poprostu przykrecasz a one się ułożą po swojemu i delikatnie czasami ubiją i jak już pojeżdzą w aucie troche powinno być wszystko w porzadku :)

No to mnie uspokoiłeś bo z tego co się orientowałem za 2 tygodnie jak tylko temp nie spadnie poniżej 0 wkładam 1BE i nowe 18' :banan: