Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ABC] Zapytanie odnośnie kostki lamp tylnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , może i już ten temat był, ale nie udało mi się tego nigdzie odnaleźć ,moje zapytanie jest odnośnie kostki tylnych lamp, czy ktoś może z was przekładał przewody w kostce ? (przekładka w celu podmiany kabla światła wstecznego z kierunkiem – wymiana lamp-tył na II lift ) teoretycznie według mnie jest to możliwe ( plastikowa obudowa kostki otwiera się w pół ) i co dalej :mysli:? próbowałem na wszystkie możliwe sposoby wypiąć przewód i nic, w ostateczności zastanawiam się nad przecięciem tych dwóch przewodów, podmienienia ich, a następnie polutowania . jeśli komuś z Was udało się poprzekładać te przewody to prosił bym o wskazówki gdzie trzeba podważyć ażeby je wypiąć.

Z góry dzięki - pozdrawiam

Opublikowano

ykk ok. to wiem które przewody podmienić, ten wątek znalazłem, tylko mam problem jak te przewody wypiąć czy w ogóle jest taka opcja ? to tutaj jest nie opisane jak to uczynić (może to nie jest jakiś wielki problem, ale ja mam z tym jakąś dziwną walkę )

Opublikowano

GM napisz do sokolnh on zmienial nie tak dawno.. :wink4:

Opublikowano

Pytałem i powiedział ze nie bawił się w „ wypinkę” tylko cięcie, podmianka i lut[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2008, 00:56 _________________________________________________Pewnie też tak zrobię, ale nie daje mi to spokoju wydawało mi się że to najmniejszy problem a okazało się zupełnie odwrotnie :wallbash:[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2008, 00:57 _________________________________________________"Jerzu" ok tylko proszę nie idź teraz do autka tego sprawdzać poczekam do jutra :> :>

Opublikowano

GM kurde mialem w rekach Twoje lampki, ale jakos nie przyszlo mi do glowy zeby to sprawdzic.. :polew::tongue4:

Opublikowano
:shocked: to już wiem kto mi te żarówki z nich powykręcał :angry::polew:[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2008, 01:03 _________________________________________________Powiedz szczerze że pomagałeś je rezać w nocy na parkingu
Opublikowano

Piny można wyciągnąć.

Przyjedź, weź małe śrubokręciki, a pokaże ci jak :P

Opublikowano

szogun0 ok w takim razie przyjadę i wstrzymam sie z cięciem przewodów jak narazie przy skręcie mrugam wstecznym a cofając mam dwa kerunki :polew: :polew: (tylko gdzie mam przyjechać ? rozumię że miałeś na myśli przyjazd na spot 6.07.08 )

Opublikowano

hahahaha Tomasz wersje limitowana :):) jak coś to napisz jak wy ciągnąc te piny odmłodziłeś auto

Opublikowano

Wczoraj przerabiałem temat lamp tylnych i podmianki kabli. Są problemy z podmianą kabli w kostce więc napisze w tym temacie mój sposób bo może być to komuś pomocne w przyszłości. Otwieramy obudowę kostki. I widzimy że piny trzyma taka odstająca blaszka. Taka sama blaszka przy pinie jest z drugiej strony. Z tej strony co mamy otwartą obudowę ona nam już nie blokuje przy wyjęcia kabelka. Pozostaje druga strona. Ja to rozwiązałem tak: jako że ta blaszka klinuje się o takie wżłobienie w kostce więc wziąłem grubą igłę i włożyłem ją (trzymając w kombinerkach) od tej strony co wciskamy w kostkę lamp (tak że mi wyszła z drugiej strony kostki). Igła ta odgina blaszkę i jednocześnie uniemozliwia jej blokowanie. Wtedy tylko pociągamy za kabelek a ten ślizgając się po igle bezproblemowo nam wychodzi z kostki :>

Opublikowano

jest tak jak pisze Dibo ja mam to już za sobą :wink4: