Dziobas Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam Interesuje mnie instalacja urządzenia OBD2 przekazującego po bluetooth'ie dane do komórki na androidzie, która może wtedy informować o wszystkim co da się wyczytać z informacji pochodzących z auta. Chciałbym zasięgnąć porady, czy to działa, jak z wynikami i czy dane są stosunkowo poprawne. pozdrawiam
wasand Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 Mam taki gadget z autami z grupy VAG działa średnio ;/ niemniej jednak w a4 b5 96' afn służy mi do pomiaru doładowania jeżeli nie mam lapka przy sobie lub nie chce mi się go odpalać. Tak z pamięci wskazuje mi dokładnie RPM, doładowanie w KPa, ładowanie -napięcie na złączu OBD, temp. płynu, temp pow. zasysanego, pozycja gazu. Jest też przepływka ale podaje w wartościach g/s albo coś takiego - mało miarodajne. Pomiary mocy itd. można by spróbować zważyć auto i zobaczyć co wyjdzie, ale brak chęci i czasu na takie zabawy .
djtatra Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 Dziobas poczytaj, tam testują chłopaki m.in ja też ELM327 od H4mm3R-a http://a4-klub.pl/sprzedam-22/elm-327-bluetooth-diagnostyka-android-258209/
Rekomendowane odpowiedzi