Garet Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam, z diagnostyki vag wyszlo ze uszkodzona jest sonda lambda. Szukam i nie mogę znaleźć jaką sondę kupić. W sklepie zaproponował mi sprzedawca NGK czteroprzewodową za 145zł więc chyba nie dużo, nie pytałem ile Watt ma grzałka. W różnych ogłoszeniach czytałem o mocy 18W. Proszę o porady bo w tym silniku jestem jeszcze zielony
OLIVER Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Garet napisał(a): Witam, z diagnostyki vag wyszlo ze uszkodzona jest sonda lambda. Szukam i nie mogę znaleźć jaką sondę kupić. W sklepie zaproponował mi sprzedawca NGK czteroprzewodową za 145zł więc chyba nie dużo, nie pytałem ile Watt ma grzałka. W różnych ogłoszeniach czytałem o mocy 18W. Proszę o porady bo w tym silniku jestem jeszcze zielony Tu masz ori numer i szukaj zamiennika pod ten numer ... Cena ori w ASO jest po walająca ponad 855z ł
Garet Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 przy okazji, jest tylko jedna sonda, ta w katalizatorze?
pioteros Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 tak jedna, ta ngk ktora ci zaproponowal sprzedawca to pewnie uniwersalna wiec bedziesz musial dorobic wtyczke, chociaz nie koniecznie bedzie dobra ja mam sonde na sprzedaz, BERU OZH 153 http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/nowa-sonda-beru-1-8t-apu-ajl-dedykowana-ori-255144/ ale dla pewnosci sprawdz w jakims sklepie czy co czy bedzie pasic na bank, jak jestes zainteresowany oczywiscie
Garet Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Opublikowano 16 Lutego 2013 Ciekawe czy ta sonda moze być powodem ze auto nie ma wogole mocy. Ale slyszalem ze jezdzac na gazie to normalne ze wywala ten błąd.
pioteros Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Może, ale sprawdź błędy i zloguj wpierw auto to będziesz pewny co mu dolega Wystukane z Pegasusa
kalas Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam, przyłącze się do tematu ponieważ nie mam możliwości pisania nowych. Ja również mam problem z sondą - pokazują się błędy, zrobiłem logi i szukam kogoś kto pomoże mi w ich analizie. VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
pioteros Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 zle zlogowałeś tą sondę, trzeci bieg, but i do konca obrotomierza, 7 kanał wystarczy, jeśli napięcie nie będzie w miare stałe w przedziale 0.85-0.9V to znaczy że sonda klęka
kalas Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Ok, w takim razie dziś to sprawdzę. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi