Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sonda lambda do Audi A4 B5 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z diagnostyki vag wyszlo ze uszkodzona jest sonda lambda. Szukam i nie mogę znaleźć jaką sondę kupić.

W sklepie zaproponował mi sprzedawca NGK czteroprzewodową za 145zł więc chyba nie dużo, nie pytałem ile Watt ma grzałka.

W różnych ogłoszeniach czytałem o mocy 18W.

Proszę o porady bo w tym silniku jestem jeszcze zielony ;)

Opublikowano
Garet napisał(a):
Witam, z diagnostyki vag wyszlo ze uszkodzona jest sonda lambda. Szukam i nie mogę znaleźć jaką sondę kupić.

W sklepie zaproponował mi sprzedawca NGK czteroprzewodową za 145zł więc chyba nie dużo, nie pytałem ile Watt ma grzałka.

W różnych ogłoszeniach czytałem o mocy 18W.

Proszę o porady bo w tym silniku jestem jeszcze zielony ;)

Tu masz ori numer i szukaj zamiennika pod ten numer ...

Cena ori w ASO jest po walająca ponad 855z ł:facepalm:

Opublikowano

przy okazji, jest tylko jedna sonda, ta w katalizatorze?

Opublikowano

tak jedna, ta ngk ktora ci zaproponowal sprzedawca to pewnie uniwersalna wiec bedziesz musial dorobic wtyczke, chociaz nie koniecznie bedzie dobra

ja mam sonde na sprzedaz, BERU OZH 153 http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/nowa-sonda-beru-1-8t-apu-ajl-dedykowana-ori-255144/

ale dla pewnosci sprawdz w jakims sklepie czy co czy bedzie pasic na bank, jak jestes zainteresowany oczywiscie ;)

Opublikowano

Ciekawe czy ta sonda moze być powodem ze auto nie ma wogole mocy. Ale slyszalem ze jezdzac na gazie to normalne ze wywala ten błąd.

Opublikowano

Może, ale sprawdź błędy i zloguj wpierw auto to będziesz pewny co mu dolega

Wystukane z Pegasusa

Opublikowano

zle zlogowałeś tą sondę, trzeci bieg, but i do konca obrotomierza, 7 kanał wystarczy, jeśli napięcie nie będzie w miare stałe w przedziale 0.85-0.9V to znaczy że sonda klęka