Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi 19-ski i opony 225/35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Podejdzie to do a4 b6? Oznaczenie felgi: 8jx19 h2 et35

Zastanawiam się do tego jaka oponka 225/35 lub 40 czy 215/35 lub 40. Ma ktoś może zdjęcia jak wygląda to na a4, jak bardzo wystaje :naughty:

Opublikowano

felga podejdzie, lepiej brać 225/35 :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ciężko dorwać 215/35 - a ma ktoś foty jak to bedzie wyglądać? :whistling:

Opublikowano
Ciężko dorwać 215/35 - a ma ktoś foty jak to bedzie wyglądać? :whistling:

A gwint włożysz? bo jak nie będzie dobrej gleby to będzie kupa, w sumie i tak będzie bez szału bo felga ma tylko 8'' szerokości, opona minimum 225/35 :wink:

Opublikowano
Cześć

Podejdzie to do a4 b6? Oznaczenie felgi: 8jx19 h2 et35

Zastanawiam się do tego jaka oponka 225/35 lub 40 czy 215/35 lub 40. Ma ktoś może zdjęcia jak wygląda to na a4, jak bardzo wystaje :naughty:

Ni Ci nie będzie wystawać ja mam fele 19`9J i zarzucam gumy 225:kox: za obrys auta przy 8J nie ma szans nic wystawać:good:

Opublikowano
  • Autor

Pucek - gwint też będzie, albo stała gleba :decayed: - tylko wiesz auto jest w ciągłej eksploatacji - innego nie mam i też nie mogę sobie pozwolić aby szurał osłoną :whistling::decayed: Wszystko w miare rozsądku

Opublikowano

Na 8j 225 będzie git i tylko 35 bo przy 40 cała srednica koła z opona będzie za duża i moze szukać o nadkole jak auto podskoczy na dziurze

---------- Post dopisany at 11:25 ---------- Poprzedni post napisany at 11:22 ----------

Przy 215 to moze byc fela równo z opona, tylko nie kup opon z oznaczeniem xl bo fela Ci sieschowa w opone. Ja będę u siebie zakładał gumaki 225/35/19 przy felgach 9,5J

Opublikowano
  • Autor

No właśnie się tego obawiam że będzie obcierać hmm :whistling:

Opublikowano
Na 8j 225 będzie git i tylko 35 bo przy 40 cała srednica koła z opona będzie za duża i moze szukać o nadkole jak auto podskoczy na dziurze

---------- Post dopisany at 11:25 ---------- Poprzedni post napisany at 11:22 ----------

Przy 215 to moze byc fela równo z opona, tylko nie kup opon z oznaczeniem xl bo fela Ci sieschowa w opone. Ja będę u siebie zakładał gumaki 225/35/19 przy felgach 9,5J

Ale nie mieszkasz w PL:whistling:

Opublikowano
  • Autor

U nas to 19-stki są dla większości nie osiągalne, tym bardziej mieszkając na ślasku (dziury, dziury, dziury) Ale czego się nie robi :decayed:

Opublikowano

Kuna, ja też nie mało jeżdżę, mieszkam na zadupiu i już 3 rok jeżdżę na 19'' i sporej glebie, więc dla chcącego nic trudnego, a jak zapakujesz 19'' to auto się podniesie bo nie będzie występowało "uginanie" opony :wink:

Opublikowano
Kuna, ja też nie mało jeżdżę, mieszkam na zadupiu i już 3 rok jeżdżę na 19'' i sporej glebie, więc dla chcącego nic trudnego, a jak zapakujesz 19'' to auto się podniesie bo nie będzie występowało "uginanie" opony :wink:

Pucek jak się ma Twoje zawieszenie przy tej 19' ? Bratowe a6 na feldze 19' (opona 255/35) zrobiło około 30-40tys km po PL od momentu sprowadzenia z niemcowni, dzisiaj mała rundka po dzielni tym autem i niestety słychać już pierwsze objawy zmęczenia zawiasu z przodu...:kwasny:

Opublikowano

Pucek jak się ma Twoje zawieszenie przy tej 19' ? Bratowe a6 na feldze 19' (opona 255/35) zrobiło około 30-40tys km po PL od momentu sprowadzenia z niemcowni, dzisiaj mała rundka po dzielni tym autem i niestety słychać już pierwsze objawy zmęczenia zawiasu z przodu...:kwasny:

Właśnie popatrzyłem do "zeszytu" i w tym momencie mam przejechane prawie 40tyś km na komplecie lemfordera, przed wymianą siedziało ori OOOO i zrobiłem na 18-19'' 37tyś km więc nie jest źle, dodam tylko że tej zimy bujam się na seryjnym zawiasie i 15'' :decayed:

Opublikowano

225/35 będzie perfecto

Opublikowano
  • Autor

A jak zapakuje bagażnik + 5 pasażerów nie będzie tarło przy zawiasie -40? :decayed:

Opublikowano

Nic nie bedzie tarło ja mam 235/35/19 tylko et 46 i nic nie ociera, teraz na ten sezon wpada dystans 15mm

Opublikowano

Panowie mam pytanko mam 19 w swojej b6 avant a jakbym zrobił tak opony 235 wysokość 45 i co wy nato zle bedzie mam teraz 235 35

Opublikowano

Wy tu piszecie jeden ma takie paramen\try drugi takie ale wszystkich którę są ważne nie opisujecie:facepalm: Ważna jest wysokość i szerość felgi do tego ET no i jeszcze jakie jest zawieszenie. Kuna wrzucę foto w sobotę bo zostawiłem felgi do prostowania:facepalm: jak 225/35 leży na 9 calowej feldze ale jak widziałem już wstępnie jest dobrze:good: Fakt uważać na krawężniki trzeba będzie ale da się jeździć:wink:(chyba:decayed:)

Opublikowano

Za niedługo zobaczycie u mnie jak wygląda 225/35/19 na feldze 9,5J:wink: