Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam problem przy przekroczeniu naprzyklad na 2 biiegu 4 tys obrotow i zmianie begu na 3 silnik gasnie i nieda sie uruchomic .Trzeba krecic pare minut i dopieo odpala vag nie wykazuje zadnych bledow prosze o pomoc dziekuje

Opublikowano

jak nie można odpalić to pali się kontrolka świec żarowych

Opublikowano
  • Autor

nie na fis normalnie wszystko sie zapala co powinno swiece tylko pare sekund i gasna

---------- Post dopisany at 19:23 ---------- Poprzedni post napisany at 19:18 ----------

co gorsza dzisiaj silnik byl rozgzany i podkrecilem go do 4` na luzie i tez zgasl i niedalo sie odpalic pare dobrych minut

Opublikowano

Może mu paliwa brakuje i się zapowietrza. Jakaś nieszczelnośc lub zapchany filtr ? kiedy był zmieniany??

Opublikowano

a jakie zabarwienie mają spaliny? jeśli biały to na pewno cos z paliwem. proponuje zaczać od wymiany filtra.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za [podpowiedzi fultr zmieniany 3 dni temu a spaliny takie bialawe

Opublikowano

Jak było grzebane (wymiana filtra) to przyjrzyj się układowi paliwowemu.

Sam zmieniałeś czy ktoś Ci zmieniał?

Opublikowano
  • Autor

sam wszystkie wezyki sa ok i opaski tez a zmienialem filtr bo to zaczelo dziac sie wczesniej mechanicy mowili ze nastawnik ze pompa moze !!! sami niewiedza co a to sa juz koszty wiecie sami koledzy jakie ale przecierz jakis blad by wyszedl nawet sporadyczny a to dzieeeeeeeeje sie nie co chwile ostatnio zrobilem trase kielce wawa kielce i bylo ok i dzisiaj od nowa to samo

Opublikowano

Hmm kiedyś spotkałem się z takim przypadkiem, jak znajomy zmieniał filtr to złożył na dwóch uszczelkach

tych malutkich. Odkręcił stary filtr nie zauważył że została ta mała uszczelka i przykręcił nowy. Też cuda się działy.

Może wtrysk sterujący.

Opublikowano
  • Autor

jak by ktos znal jakiegos solidnego mechanika w kielcahclub poblirzu dziekuje zawiadonosc pozdrawiam

Opublikowano

Hydrosztosy są ok?

Opublikowano

zawieszajace sie popychacze 99%

Opublikowano

spotkałem sie z podobnym przypadkiem jak u ciebie silnik sie zapowietrzał po przekroczeniu wyższych obrotów problem leżał w przewodach paliwowych zostały one zmienione od zbiornika do silnika i problem zniknął

Jeszcze bym zrobił w ten sposób jak ci zgaśnie wział plaka czy inny środek palny zdjął przewód od filtra powietrza i psiknął do środka jesli od razu odpali na parę sekund to problem leży w paliwie w zapowietrzaniu sie

Opublikowano
  • Autor

witam wstawilem filtr w przewod dolotowy jako wziernik czy ropka sie pompuje ze zbiornika przedmuchalem wezyk dolotowy i narazie ok jesli sie pojawi problem ze ropa zniknie w filtra to chyba wymiiana tych wezykow od baku do pompki tak jak pisal Jarek .wielkie dzieki :) pozdrowionka dla wszystkich audi maniakow:))))

---------- Post dopisany at 17:23 ---------- Poprzedni post napisany at 05:59 ----------

i niestety dalej to samo paliwo jest czyli do pompki dochodzi ale zauwarzylem ze na silniku do 80 stopni tak sie dzieje czyli dochodzi do prawie 4000 obr i gasnie a jak rozgrzany i wskazowka stoi w pionie na 90 jest ok

Opublikowano

Witam w tamtym tygodniu mialem dokladnie ten swam przypadek robilem przekladke z 2.5 na 1.9 i dzialo sie to samo odpalil chodzi przygazowalem gasl i trzeba bylo nim krecic dlugoooooooooo i moze sie udalo odpalic okazalo sie ze poprostu sie zapowietrzal wymienilem caly zbiornik na zbiornik z 1.9 ze zwyklym smokiem podokrecalem werze tak jak ma byc i wszystko jest w jak najlepszym porzadku wiec potwierdzam napewno jest to wina zapowietrzania sie ukladu jesli by to chodzilo o ten zaworek na pompie to vag by pokazal odrazu jakis blad pozdrawiam :D

Opublikowano
  • Autor

witam, kolege Piotra tylko ja specjalnie zamontowalem filtr przesroczysty aby bylo widac ropke czy jest i caly czas jest jak zgasnie to ropa jest w calym filterku czyli z baku pompuje :ale cp o daolej to nie wiem jesli ma ktos adres w kielcach mechanika dobrego to prosze :)

Opublikowano

zrobilem dokladnie tak samo tylko ze nie filterek tylko przezroczysty wężyk i rez ON bylo widac i po zgasnieciu auta rowniez byla a koledzy z forum proponowali mi sprubowac dolac ropy do filtra przez ta mala sróbke na filtrze i gdy doklalem odpalilo i zgaslo wymienilem zbiornik i jest ok ale proiponowal bym wymienic filtr paliwa zreszta ja rowniez musze to zrobic :D

Opublikowano
  • Autor

filtr ma 3 dni abak byl czyszczony tydzien temu:(

Opublikowano

a co ze smokiem i wężami moze sie gdzies pod autem zgniutl cos go przycislo sprawdz sb dokladnie caly doplyw paliwa a pozniej bezpieczniki i zaworek na pompie jesli wszystko bedzie ok to moze byc tak ze zly kat wtrysku lub pompa zlom i do regeneracji :/

Opublikowano

Może trochę OT, ale dziś dzień języka polskiego, a mnie od czytania tych postów głowa rozbolała, ani przecinków, a o polskich znakach nie wspomnę.

Litości ;) Powodzenia z autkiem :)