pawlo5 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Mam mały problem a mianowicie po wymianie chorusa na Concerta w A4 B6 2003 rok pojawiły sie błedy które po sksowanu wracją. Wszystko podłaczyłem jak nalezy , sprawdzałem 2x i niestety dalej lipa. Błedy : 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 49-00 - No Communications 00858 - Connection: Radio ZF Output to Antenna Amplifier 36-00 - Open Circuit o ile ten 00858 to : podłaczenie do radia, sygnał średiotonowy, antena, amp to to i tak mi nic nie mówi a ten pierwszy to już wogóle kodowanie mam 00205 Tak się zastanawim czym to jest spowodowane. Po zmianie na Chorus zadnych błedów nie ma . Czasmami mam wrazenie ze odbiór radia kuca. Wszelkie sugestie i podpowiedzi mile widziane.
pre_pl Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 a ten concert to z A4 pochodzi ? Nie wiem, być może z innych modeli miały inaczej wyjścia ? I miesza w linii diagnostycznej...
pawlo5 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2008 Na 100% od b6 , zreszta tylko w a4 występował z listwa chrom. Odgrzewam kotleta, Czy ktos cos moze wie o co chodzi z tymi błedami, mi juz rece opadaja.
GreGoriO Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 pozwolę sobie odświeżyć temat... mam zmienione radio, jak się dowiedziałem, było według wklejki 8UC...chorusII a mam concert cd. to mnie cieszy, ale w związku z tym pojawia się błąd na który nie ma odpowiedzi na forum, a przynajmniej nie widzę. 00858 - Connection: Radio ZF Output to Antenna Amplifier36-00 - Open Circuit znalazłem opis w którym ktoś mówi o dodatkowym kablu do radia.... ZF(żółte gniazdo w radiu), http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t80807.0.html;highlight=wzmacniacz+antenowy ja tego kabla w radiu nie mam. za to ze wzmacniacza antenowego wychodzi. tu właśnie jest pytanie. sam wzmacniacz wydaje się dobry, nie widzę żadnych uszkodzeń czy ten kabel jest potrzebny do poprawnej pracy radia i czy po podłączeniu usunie błąd. trochę mi radio szumi ale da się jeździć, tu na południu Hiszpanii sygnał radiowy jest dość mocny, poza tym jest to teren górzysty więc na razie jakoś wytrzymam nie mogę kabla znaleźć za konsolą i zanim rozbiorę pół tapicerki chciałbym poznać wasze zdanie. może schemat kabli od radia. z góry dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi