marzec39 Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam wcześniej na śliskim było wszystko wporządku dziś znowu zima i podczas przyśpieszania słychać tak jak by samochód wpadł w poślisk niekontrolowany i zaczyna sam hamować prawym przednim kołem. więc dodaje gazu na śliskim mrugnie kontrolka ESP i prawe przednie koło hamuje jak by samochód jechał bokiem. co może być przyczyną komputer nic nie wykazał nawet podczas jazdy.
marzec39 Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Opublikowano 22 Lutego 2013 samochód jedzie wtedy jak bez żadnego systemu
marzec39 Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Opublikowano 22 Lutego 2013 na śliskim podczas przyspieszania załącza się esp zawsze zwalniał mi silnik a teraz prawe koło hamuje aż coś strzela w zawieszeniu.
Dev Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 nie wiesz o jednej rzeczy w Twoim aucie sa nie dwa a trzy układy: ABS/ASR/ESP to podczas ruszania na sliskim system ASR poprzez układ hamulcowy blokuje koła
marzec39 Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Opublikowano 22 Lutego 2013 dokładnie tak prawy przód. ---------- Post dopisany at 20:03 ---------- Poprzedni post napisany at 20:02 ---------- Sprawdzałem prowadnice klocki tłoczek cylinderka wszystko jest wporzadku. ---------- Post dopisany at 20:26 ---------- Poprzedni post napisany at 20:03 ---------- Co może być przyczyną ASR hamuje podczas przyśpieszania?
Dev Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Co może być przyczyną ASR hamuje podczas przyśpieszania? lód na jezdni
marzec39 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Opublikowano 23 Lutego 2013 Nie to miałem na mysli wcześniej zwalniał mi silnik jak samochód się slizgał teraz jak śię ślizga hamuje mi prawe przednie koło samochód stawia prawie w poprzek jezdni nic nie mogę znależc na ten temat tu jest podobny. Samochód sam przyśpiesza, sam hamuje, brak błędów na kompie. POMOCY! [Archiwum] - Passat forum ---------- Post dopisany 23-02-2013 at 09:33 ---------- Poprzedni post napisany 22-02-2013 at 21:27 ---------- Sprawdziłem dziś czujniki prędkości wszystkie cztery koła podczas normalnej jazdy pokazują identyczną wartość lecz podczas przyśpieszania gdy koła się ślizgają prawy przód wskoczył mi na 37 km a pozostałe koła miały w tym czaśię 19 i w tym momencie prawy przód zahamował jest to nie bezpieczne przy prędkości 20 kh czuje jak mi tył ucieka w bok jak to koło złapie co może być przyczyną?
marzec39 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Opublikowano 23 Lutego 2013 Nie wiem ostatnio miałem zmieniane wszystkie klocki ale wszystko było wporządku może któreś koło ciężko się kręci i system głupieje wczuwa że samochód wpadł w posliżg ---------- Post dopisany at 18:21 ---------- Poprzedni post napisany at 10:26 ---------- Nikt nie wie co może być przyczyną blokowania prawego koła podczas ślizgania się samochodu?
Rekomendowane odpowiedzi