sodikart Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 witam mam pytanie jak moge przywrocic fabryczny immo wem ze mam taka puszke tylko ze jest z niej wszystko wydłubane i wsadzony jakis chip ... mam teraz druga taka puszke tylko sprawna tak mi sie wydaje czy jestem w stanie dopasowac do niej transpordery ?... wiem ze ECU nie ma w sobie immo gdyz zmieniałem je i samochód odpalał wydaje mi sie ze tylko ta puszka komunikuje sie z kluczykiem i puszcza sygnał ze mozna odpalić , chciał bym przywrocic immo do ładu a nie chce ingerowac w jakis inne alarmy , audi to ma jeszcze układ elektroniczny chyba z 80 bo mam stary kluczyk na podczerwien
witek1234 Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 jak masz z kompa wywalone to grubsza sprawa, zerknij moze w komputerze masz dolutowany symulator immo. musisz najpierw doprowadzic do takiego stanu zeby po odpieciu puszki ci gasł jak zapalasz .
sodikart Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Opublikowano 23 Lutego 2013 komputer mam taki wiem ze w sobie nie ma immo bo kazdy jaki podłacze to działa chyba ze w kazdym jest posciagany a gdy odepne ten chip co mam go pod nogami to juz nie odpala
daw2 Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 Jeżeli podłączasz ECU z innego auta i odpala to musisz mieć zamontowany emmulator immo gdzieś w instalacji swojego samochodu. Nie masz przypadkiem problemów z VAG? Immo z kompa mogę wyłączyć i sladu w środku sterownika nie będzie;p
sodikart Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Opublikowano 24 Lutego 2013 no mam własnie emulator pod nogami zamiast tego modułu immo ... z vagiem łacze sie i nie mam problemów zadnych
witek1234 Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 z komunikacją problemów nie bedzie bo ja mam równiez emulator immo z mozliwoscią diagnozy jak chcesz miec jak w orginale to wypnij emulator jak masz swoje stare immo sczytaj pamiec i wgraj do nowej puszki dopisz klucze do immo i bedzie OK . Tylko ciekawe czy ktos nie włozył tego emulatora z takiego samego powodu co ja czyli za słaby sygnał z cewki indukcyjnej
sodikart Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Opublikowano 24 Marca 2013 a jak bedzie słaby sygnał cewki to co wtedy ? ---------- Post dopisany 24-03-2013 at 10:11 ---------- Poprzedni post napisany 26-02-2013 at 19:34 ---------- immo działa kwestia zakodowania
Rekomendowane odpowiedzi