Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 b5 AEB Quattro] nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

oka zamawiam części, uszczelki, szpilki, pierścienie, oddam głowicę do sprawdzenia i planowania, zaleję syntetykiem. Ale czy muszę szlifować cylindry?? Tulejować czy jak tam się robi??

Opublikowano

silnik praktycznie ten sam

obejrzyj sobie wszystko (5 części)

part 1

2

3

4

5

momenty dokrecania masz w manualu Sam Naprawiam AUdi A4

Opublikowano
  • Autor

Panowie, podliczyłem koszty i nie idę w remont. Poszukuję silnika AEB lub AJL. Czy jeszcze jakiś inny wchodzi w grę bez większych problemów z montażem lub osprzętem? APU, AWT?

Opublikowano

apu ten sam tylko przepustnica elektroniczna :)

Opublikowano

szukaj AEBa, lepszy AEB po 200tys km przebiegu gdzie doladowanie bylo max 0.6B niż AJL ktory ma wieksze doladowanie o polowe, tak uwazam

reszta to juz innej konstrukcji nieco silniki, bo po co masz sie dodatkowo bawic w wymiane wiązek itp itd...

Opublikowano
  • Autor

Boję się, że wymienię części za 1700zł a silnik i tak nie zagada, lub będzie strasznie chodził. Myślę o kupnie innego ale też mam obawy jaki stan. Większość leży na palecie pod jakąś wiatą i ciężko coś powiedzieć o ich stanie.

---------- Post dopisany 11-03-2013 at 13:05 ---------- Poprzedni post napisany 05-03-2013 at 13:45 ----------

no więc tak. Na próbę wymieniłem pierścienie na jednym tłoku. Miałem nadzieję, że w 500zł uda się uruchomić silnik ale okazało, się że kompresja jeszcze niżej spadła, po opiniach u kilku innych mechaników rezygnuję z naprawy silnika. Wszyscy powiedzieli, że najprawdopodobniej tłoki są już wyrobione, obijając się wyrobiły owal dlatego po założeniu nowych pierścieni efekt jest odwrotny do zamierzonego. W chwili obecnej powinienem zatulejować blok, kupić nowe tłoki itd... (koszt takiego remontu 3,5-4 tys.) Przy takim przebiegu się nie opłaca zwłaszcza, że za kilka tysięcy blok po prostu pęknie. Szukam używanego AEB-a. Niestety ale chyba 400tys. to koniec tych silników. Kilka dni temu znajomemu przy 390 tys. pękł blok. Co dziwne, poziomo wzdłuż głowicy z jednej strony.