marys888 Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam, kilkukrotnie w ostatnim czasie zaświecił mi się symbol na desce rozdzielczej. Symbol sugeruje że coś jest z układem hamulcowym. Jednak: - płyn jest ok. - klocki oraz tarcze były wymieniane pół roku temu. Nie widzę żadnych niepożądanych objawów w samochodzie. Po wyłączeniu i ponownym załączeniu silnika - kontrolka gaśnie. Czy to może być przyczyna jakiegoś czujnika?
Mauros88 Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 kolego to jest kontrolka od zużytych hamulców powoli przygotuj sie na ich wymiane
Kshyhu87 Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 Skoro pół roku temu wymieniane to ja stawiam na kabelki od czujników zużycia i to im bym się przyjrzał w pierwszej kolejności.
marys888 Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Opublikowano 25 Lutego 2013 właśnie klocki mają ok 1 cm jeszcze, dlatego raczej nie są do wymiany muszę przejrzeć kabelki które przy nich są
pakotomasz Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 Skoro pół roku temu wymieniane to ja stawiam na kabelki od czujników zużycia i to im bym się przyjrzał w pierwszej kolejności. Też obstawiam jakiś problem z kabelkami od czujników.
pajda Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 Skoro pół roku temu wymieniane to ja stawiam na kabelki od czujników zużycia i to im bym się przyjrzał w pierwszej kolejności. Też obstawiam jakiś problem z kabelkami od czujników. racja, ale sprawdz dobrze klocki, ja miałem przypadek żę klocki wymieniałem częściej niż olej - powód uszkodzony zacisk z jednej strony i nie odbijał tłoczek
Rekomendowane odpowiedzi