Skocz do zawartości
IGNOROWANY

regenerować, kupić używane?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bym szukał sprawnej używki.

Opublikowano
ja bym szukał sprawnej używki.

i nie obawiać się, że po 50tys też szwankować zacznie?

a sprawdze je dopiero po montażu i mechanik (co turbo oferuje) będzie jęczał, że wydziwiam z tym komputerem jak coś nie tak mi pokaże.... ;)

Opublikowano

jeżeli nie będzie luzów na wirniku to niema się czego bać. Pozatym piszesz o 50tys dla jedego to pół roku jazdy a innego 3lata więc zalezy od perspektywy. Ale ludzie robią na ori turbinie tak jak ja dolatuje 300tys i nie widać żeby miała dość. Regeneracja to już nie jest robiona na ori częściach wiec może przeżyc gwarancje i się wysrać a może i 500tys przejechac to loteria.

Opublikowano

Wymieniam silnik przy 300tys bo go zarżnąłem i od razu przydało by się turbo bo stare już się przycinało...

Opublikowano

jak zarżnąłeś pancernego AFNa to jestes zdolny albo ciągle z butem w podłodze jeździsz. To może w nowa turbine zainwestuj.

Opublikowano
jak zarżnąłeś pancernego AFNa to jestes zdolny albo ciągle z butem w podłodze jeździsz. To może w nowa turbine zainwestuj.

Nie przyznam się bo to k... aż wstyd ;)

Po cichu Ci powiem, że kiedyś nie chciało mi się stanu oleju sprawdzić i po tym zaczął trochę klekotać, a pare dni temu obstawiam, że znowu oleju malutko było i urwały się 2 korbowody i wyrżnęły dwie piękne dziury w bloku ;(;(;(

Opublikowano

WOW:shock3: no to chyba że tak. Który masz rocznik tego?

Opublikowano
WOW:shock3: no to chyba że tak. Który masz rocznik tego?

98r i 298tys miał jak umarł ;(

Coś mi tam z passata b5 ma wstawiać teraz....

Opublikowano

to jesli silnik i osprzet były ok to niech przekłada całość i najmniej problemów będzie a potem co Ci zostanie ze starego to sprzedasz.

Opublikowano

turbo od pewnego czasu non stop odcinało jak tylko mocniej wcisnąłem.... Jak je teraz wymontował to luz wirnika mówi sam za siebie. Zamontujemy je i niedługo pierdzielnie a teraz jak jest lepszy dostęp wolałbym starego nie montować...

---------- Post dopisany at 12:37 ---------- Poprzedni post napisany at 12:36 ----------

jeżdżę 100tys przez dwa i pół roku....

---------- Post dopisany at 12:42 ---------- Poprzedni post napisany at 12:37 ----------

Turbosprężarka Turbina Audi A4 1,9 TDi (3052196441) - motoAllegro a tutaj nie chcą zdania starej turbiny? Opis ładny... wyważania i te sprawy..... tylko czy to coś warte czy tylko pic na wodę nie mam pojęcia. Mechanior też mi używkę radzi wziąźć...

Opublikowano

IMO uzywka.. bylo pare na forum do kupienia.. przeszukaj dzial Sprzedam.

Opublikowano

Kzałem już mu tą używkę przywieźć...

---------- Post dopisany 04-03-2013 at 12:40 ---------- Poprzedni post napisany 28-02-2013 at 14:21 ----------

Jak to kąt początku wtrysku się sprawdzało? Bo już mi się zapomniało...