Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana oleju i wyszlo... ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M15X1.5 ja juz wiele widzialem np wkręcone świece zapłonowe, szpilki od kół i wiele wiele innych

To koledze z A3 zostaje wyssanie oleju wysysarką lub zmiana misy ewentualnie rozwiercenie i nowy gwint :D

Opublikowano
  • Autor
Ja bym reklamował :wink: masz jakiś kwit ?

w sumie mam bo niby u nich był robiony ostatni serwis (ten oficjalny) bo autko na dodatkowej gwarancji jest ale z zastrzeżeniem, że u nich musi być robione a jak im teraz powiedzieć, że olej zmieniany u kogoś innego :kwasny: teoretycznie sam nie mogę nic robić a jak udowodnić bydlakom,że to ich wina jak już nowy olej zalany :kwasny:

Opublikowano

najlepiej to samemu zrobic ja po pierwszym sparzeniu do mechanikow 10 lat temu nie daje nikomu pomecze sie 2 ,3 dni dluzej ale wiem co mam

Opublikowano

w sumie mam bo niby u nich był robiony ostatni serwis (ten oficjalny) bo autko na dodatkowej gwarancji jest ale z zastrzeżeniem, że u nich musi być robione a jak im teraz powiedzieć, że olej zmieniany u kogoś innego :kwasny: teoretycznie sam nie mogę nic robić a jak udowodnić bydlakom,że to ich wina jak już nowy olej zalany :kwasny:

Jak masz olej zmieniany u kogos innego to po ptakach oni zawsze sie wytlumacza tym bardziej teraz zwala na tego kogos innego. Ja mialem tez taki przypadek w E46 ostatecznie udalo mi sie z nimi dogadac ,probuj ;)

Opublikowano

Jak masz olej zmieniany u kogos innego to po ptakach oni zawsze sie wytlumacza tym bardziej teraz zwala na tego kogos innego. Ja mialem tez taki przypadek w E46 ostatecznie udalo mi sie z nimi dogadac ,probuj ;)

zgodzę się

próbować trzeba. na spokojnie wytłumaczyć co i jak

niech myślą, jak zyebali ....

Opublikowano
  • Autor

A co z ewentualnymi opiłkami przy przegwintowywaniu? :eusathink:

Opublikowano

Mi w arl tez gwintowali korek na wieksza srenice,sasiadowi w leonie zakleili i on zawsze jezdzi na odsysanie wiec po co od razu miske zmieniac?

Opublikowano

dobra uwaga

przecież odsysanie to żaden tam wielki dramat

pytałeś o koszt tematu?

może nie ma sensu zmieniać michy, postaw na razie na rozwiązanie tymczasowe

z czasem przyjdzie to lepsiejsze

Opublikowano

no pewnie ze nie ma sensu zmieniać,no chyba ze chce mieć spokój wewnętrzny że ma jak powinno być ori:-)

Opublikowano

nie wiem jak u Ciebie ale w polo gti miałem w misce jakiś magnes i wszytskie opiłki jakie mogły być w misce magnes zbierał.po nagwintowaniu miski w arl nie zdejmując jej nic do środka się nie dostało

Opublikowano

hm.to zależy z czego jest misa jeśli z metalu to magnes wyłapie ..oile korek jest zakończony magnesem...A obawiam sie ze jest bez magnesu......a jesli z alu to iuż nie ... ale jak bedzie sie umiejetnie gwintowało ..to znaczy .. po 1-15 obrotu będziesz wykręcał to powinny się opiłki wykręcić na zewnątrz ale 100%nie ma gwarancji.. na to...Natomiast opiłkin alu nie są tak szkodliwe jak metalowe ....najlepiej by było jednak z demontować misę przed tym zabiegiem by być pewien że opiłki z gwintowania nie są w obiegu oleju ....Takie jest moje zdanie na ten temat a co inni na ten temat??:eusathink:

Opublikowano
  • Autor
hm.to zależy z czego jest misa jeśli z metalu to magnes wyłapie a jesli z alu to iuż nie ... ale jak bedzie sie umiejetnie gwintowało ..to znaczy .. po 1-15 obrotu będziesz wykręcał to powinny się opiłki wykręcić na zewnątrz ale 100%nie ma gwarancji.. na to...Natomiast opiłkin alu nie są tak szkodliwe jak metalowe ....najlepiej by było jednak z demontować misę przed tym zabiegiem by być pewien że opiłki z gwintowania nie są w obiegu oleju ....Takie jest moje zdanie na ten temat a co inni na ten temat??:eusathink:

Gościu który robił mi olej powiedział, że żeby zdjąć misę trzeba w cholerę roboty. I podobno są dwa sposoby jeden to podnieść silnik do góry a drugi to obniżyć zawieszenie czy coś takiego. Oczywiście to jego opinia i najlepiej żeby ktoś zaznajomiony z tematem się wypowiedział jak to jest w tym modelu silnika.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

kolego misiekcafe powiedz jak w końcu uporałes się z problemem?

Bo pojawił mi się ten sam problem po wymianie oleju.

Opublikowano

M15 juz bedziesz miał po wyrwaniu spręzynki z miski, wiec jesli po wyrwaniu spręzynki gwint zostanie dobry to przykrecic korek bezpośrednio M15 i zobaczyc czy bedzie trzymało...jesli nie to robic otwór na M16 i musi byc juz dobrze. za bardzo nie ma tak manewrowanie bo scianka otwóru tez nie jest nie wiadomo jak gruba pamietaj o tym.

Opublikowano

tzn ja mam B6 i problem jest taki że chyba ukręciłem gwint. Sprężynki tam niema. I teraz chyba najtaniej wyjdzie mi przegwintować ale jak wygląda sprawa z opiłkami które będą po przegwintowaniu misy?

Opublikowano

Ja za pasek rozrządu, wymianę tegoż paska, wymianę oleju i filtra i przegwintowanie miski płaciłem w nie najtańszym serwisie 170zł za wszystko...

Nie wiem skąd te ceny zestawów naprawczych...