Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Kontrolka zapiecia pasow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze i denerwujaca ta kontrolka ale dla bezpieczeństwa i to w adui powinna byc standardem :gwizdanie:

Opublikowano

tez tak uważam ze powinna sygnalizowac niezapiete pasy chyba ze ktos z nich nie korzysta :) to wtedy jest mu ni epotrzebna :P

Opublikowano

wszystkie kontrolki są w licznikach...

ta od pasów to taki czerwony ludzik siedzący i zapięty pasami...

20080702135435dn9.png

Ale was wzięło, to mało potrzebne jest... No chyba, że ktoś w ogóle chce taką opcję wprowadzić do siebie (nowy zatrzask na pas itd... )

a niech to :evil: ladna ta kontrolka i napis :polew: ciagle mnie dziwilo to ze nie mam czegos takiego bo w lagunie II mialem kotrolke i sygnal ze nie zapialem pasa a w 2xdrozszym audi nie ma :polew:

czyli to sie zapala na fisie w wersjach w "to" wyposazonych tak ?

Opublikowano

czyli to sie zapala na fisie w wersjach w "to" wyposazonych tak ?

nie, nie na FIS-ie , tak jakby po prawej stronie zegarów tam gdzie jest reszta kontrolek :gwizdanie:

3167aba48666b4da.jpg

Opublikowano
  • Autor

No ladnie sie ten temacik rozwina, a ja w miedzy czasie doczytalem sie w instrukcji auta ze ta kontrolka ma sie tylko zapalac i gasnac po paru sekundach. Ot tak dla przypomnienia zeby zapiac pasy. A z drugiej strony to bardzo dziwne ze w takim aucie jak audi nie jest to w standarcie. nawet w yarisie to mam i nie jest to zadna opcja.

Opublikowano

No ladnie sie ten temacik rozwina, a ja w miedzy czasie doczytalem sie w instrukcji auta ze ta kontrolka ma sie tylko zapalac i gasnac po paru sekundach. Ot tak dla przypomnienia zeby zapiac pasy. A z drugiej strony to bardzo dziwne ze w takim aucie jak audi nie jest to w standarcie. nawet w yarisie to mam i nie jest to zadna opcja.

tylko czy w każdym :mysli: tak powinno być żadne mecjje ot kontrolka i tyle zachodu z nią :gwizdanie:

Opublikowano

a ja nie mam ani jednego,ani drugiego,a moglem to aktywowac,wiec to chyba nie od tego zalezy

i co się teraz dzieje jak nie zapniesz pasów ?

nic ,po prostu sie swieci,a po jakichs 5-6 sekundach gasnie,bez wzgledu,czy pas zapiety czy nie

zanim aktywowalem,nawet sie nie swiecila,a teraz wlaczam zaplon swieci i gasnie- :mysli:

Opublikowano

no dokładnie zapalm audika swieci sie kontrolka no i za chwilke gaśnie, czyli tylko tyle ? zadnych dzwiekowych bzyków nie ma? :mysli:

Opublikowano

normalnie jeszcze jest "śliczny" gong przez moment jak się nie ma zapiętych pasów (oczywiście podczas ruszania).

No i ta kontrolka się świeci również w przypadku gdy pasy nie są zapięte.

Opublikowano

hmm musze jeszcze dzis powalczyc z ta kontrolka :)

bo mi sie wcale nie pokazuje :)

Opublikowano

hmm musze jeszcze dzis powalczyc z ta kontrolka :)

bo mi sie wcale nie pokazuje :)

liczniki zresetuj :)

Opublikowano

ja też mam tą kontrolkę na liczniku ale mnie się ona nawet na 1s nie zaświeca przy zapłonie. :mysli:

Opublikowano

normalnie jeszcze jest "śliczny" gong przez moment jak się nie ma zapiętych pasów (oczywiście podczas ruszania).

No i ta kontrolka się świeci również w przypadku gdy pasy nie są zapięte.

czyli wynika na to ze nie mam w pasach tego czujnika tak ? Da się to jakoś wyrezac :mysli:

Opublikowano

Pewnie trzeba wymienić zamek pasa bezpieczeństwa, szukaliśmy go w etce u Ciebie,

taki zeby pasował do kodów wyposażenia 9P1(czujnik) lub 9P3 (czujnik+gong)

Opublikowano

Pewnie trzeba wymienić zamek pasa bezpieczeństwa, szukaliśmy go w etce u Ciebie,

taki zeby pasował do kodów wyposażenia 9P1(czujnik) lub 9P3 (czujnik+gong)

kurde faktycznie, i znowu zapomnialem poszukac teych kodów w mojej vlepce :wallbash: poszukam jak dobiore furacza z ASo bo znowu tam stoi ;( wymiana poduszki pod skrzynią

Opublikowano

no dokładnie zapalm audika swieci sie kontrolka no i za chwilke gaśnie, czyli tylko tyle ? zadnych dzwiekowych bzyków nie ma? :mysli:

tylko tyle,gong slysze,jak robie test vagiem,ale normalnie nigdy go nier slyszalem

Opublikowano
w miejsce gdzie jest 00001 mam wkleic 00003 (+02 - Seatbelt Warning ) i wtedy kontrolka powinna sie na panelu zaswiecic

no jak.... w miejsce tych x'ów...

czyli jak masz 00001 to musisz wpisać 02001, jaki bezpiecznik poszukaj w wątku o rns-e (autor alvaro, w warsztacie)

Opublikowano
w miejsce gdzie jest 00001 mam wkleic 00003 (+02 - Seatbelt Warning ) i wtedy kontrolka powinna sie na panelu zaswiecic ?Jeszcze jedno-ktory bezpiecznik wyciaganc zeby zrestartowac lciznik?

nie wyciągaj bezpiecznika ja tyle razy przekodowywąłem i nigdy licznika nie resetowałem :) orazu wszystko działało :P

Opublikowano
w miejsce gdzie jest 00001 mam wkleic 00003 (+02 - Seatbelt Warning ) i wtedy kontrolka powinna sie na panelu zaswiecic

no jak.... w miejsce tych x'ów...

czyli jak masz 00001 to musisz wpisać 02001, jaki bezpiecznik poszukaj w wątku o rns-e (autor alvaro, w warsztacie)

dzieki :hi: ide to poprawic :kwasny:[br]Dopisany: 07 Lipiec 2008, 13:34 _________________________________________________

w miejsce gdzie jest 00001 mam wkleic 00003 (+02 - Seatbelt Warning ) i wtedy kontrolka powinna sie na panelu zaswiecic ?Jeszcze jedno-ktory bezpiecznik wyciaganc zeby zrestartowac lciznik?

nie wyciągaj bezpiecznika ja tyle razy przekodowywąłem i nigdy licznika nie resetowałem :) orazu wszystko działało :P

tobie tez dziekuje :notworthy: skoro piszesz ze takie same cyferki to mam nadzieje ze bedzie dzialac bez problemu bo jesli chodzi o kontrolke pasow to dalem ciala i zle wpisalem :wallbash:

ok koniec :ot:[br]Dopisany: 07 Lipiec 2008, 13:37 _________________________________________________ wlaczylem sobie ta kontrolke ale nic pozatym.Ona sie tylko wlacza na pare sekund po przekreceniu kluczyka i gasnie.NIe ma zadnego gongu czy ostrzezenia o niezapietych pasach.Co ciekawe na stronie ktora podal pre_pl o kodowaniu sa jakby dwa sposoby kodowania tego systemu niezapietych pasow :mysli:.Ja nie wiem o co chodzi w tym ale ten kto to ogladal wiec co mam na mysli.A jesli chodzi o ten ladny gong to mozna go sobie ustawic :naughty: w kodowaniu trzeba tylko wybrac liczbe pod ktora miesci sie przeznaczenie auta na arabie saudyjska :polew: mozna ja znalezc tam gdzie koduje sie kontrolke pasow pod tytulem "kraj przeznaczenia" lub cos w tym sensie.Po ustawieniu tego gong odzywa sie zawsze kiedy kluczyki sa w stacyjce a drzwi kierowcy sa otwarte.Nie zaleznie czy silnik jest na chodzie czy nie gong bedzie slyszalny.Po wyciagniecu kluczyka ze stacyjki lub zamknieciu drzwi gong milknie :) szkoda ze nie ma takiego ladnego dzwieku informujacego o pozostawieniu zapalonych swiatel :thumbdown:

ustawilem tez sobie to ze po przekreceniu kluczyka zapala mi sie skala licznika obr km/h itp a wskazowki pozostaja zgaszone az do momentu zapalenia swiatel pozycyjnych :) wczesniej wskazowki sie zapalaly a skala nie.Pewnie wiekszosc wie o takiej mozliwosci ale przyda sie to komus kto o tym nie ma pojecia :)