cabanmat Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Witam Za jakieś 15 tyś powinienem wymienić u mnie rozrząd. Rozrząd w aucie był wymieniany w Kwietniu 2009r w ASO Audi w Niemczech. Nie wymieniano pompy wody. Chciałbym się was zapytać o części. Pompę wody wymieniać ? A jeżeli tak to z metalowym czy plastikowym wirnikiem ?
spidzior Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 wymianiaj caly rozrzad.... jak sie po wymianie rozleci pompa to jeszcze raz robota.... czesci polecam INA, GATES, CONTITECH btw pamietaj o szpilkach jesli takowe potrzebne...
cabanmat Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Opublikowano 3 Marca 2013 Pompa z metalowym wirnikiem czy z tworzywa ?
spidzior Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 metal.... zreszta chyba wszystkie pompy z gornej polki maja metalowe wirniki.....
grabson765 Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 nie wszytskie hepu napewno ma metalowy skf np chyba plastik...
spidzior Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 tak hepu ma metalowy... mam taka u siebie
Wajsik86 Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Rolki Ina,Febi(pakuje często ine do środka),Ruville Pasek Conti(słabo wchodzi na ząbki) Dayco,Gates Pompa Hepu,Airtex,Dolz,Graf Sprzedaje te firmy i nigdy nie było problemu. Pompe wody warto wymienić bo po wymianie bywa,że zaczyna ćknąć
spidzior Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 kupowac... nie wiem jak 'pasek moze ciezko wchodzic w zeby', ja wymieniale u siebie w awx-ie niebylo zadnych nieprawidlowosci....
tomx Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 ja wymienilem pasek na getsa pompa skf rolki skf i chodzi wszystko juz ponad 10000 km przy takich wymianach warto brac towar z najwyzszej polki takie jest moje zdanie
Okruchos Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Rolki: INA Pasek: polecam Gates'a Pompa wody: SKF Taki zestawik montowałem u siebie, ale niedługo znów wymiana (za jakies 10 tys)
Rekomendowane odpowiedzi