damianquattro Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Witam! Mam taki problem, ponieważ musze wymienic chłodniczke oleju ale nie wiem jak ją podłączyc, ponieważ jest ona odłączona tak jak na zdj. Jak ktos moze to prosze dodac zdj jak to powinno byc prawidłowo podłączone.Z góry dziekuje
benyA4 Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 To co na zdjeciu to chyba nie chlodnica tylko urzadzenie w ktorym olej i woda zrownuja swoja temperature. Chodzi o to aby dwie ciecze krazace w silniku nie mialy roznych temperatur. Chlodnica oleju jest to zwykle rurka umieszczona przed pierwsza chlodnica. Co do tego wymiennika ciepla to ja w VW bora mialem w szeregu wraz z nagrzewnica . I chyba w audi tez tak mam i jeszcze dodatkowo parownik od gazu. ---------- Post dopisany at 22:26 ---------- Poprzedni post napisany at 22:06 ---------- jeszcze schemat ukladu chlodzenia ale tu nie widze wymiennika
Magicbattle Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 ta rurka z przodu przed chlodnica to jest od wspomagania a nie oleju
rafal9119 Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 Chlodnica oleju jest to zwykle rurka umieszczona przed pierwsza chlodnica to jest od wspomagania a nie oleju
Rekomendowane odpowiedzi