krzysztoft Opublikowano 6 Grudnia 2006 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Pomóżcie jadę do pracy w 4 osoby (nikt nie pił dzień wcześniej ), na zewnątrz 10 C mam poustawiane w 2-strefowym klimatroniku 18 C i jest za ciepło. Oczywiście jak zjadę w dół na LO robi się za zimno. Pozatym jest duszno. Co jest nie tak? Obieg mam otwarty. Może coś nie funkcjonuje! Jak to sprawdzić? Dzięki za pomoc z góry
Hugo Opublikowano 6 Grudnia 2006 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ustaw tylko nawiew na przednią szybę i powinno być chłodniej
krzysztoft Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2006 Hugo robiłem tam i rzeczwiście ciut pomaga ale nie rozwiązuje problemu. Może jest coś nie tak z obiegiem. Sam nie wiem. A jak Ty jeździsz na Auto czy Econ czy bez ??
Hugo Opublikowano 6 Grudnia 2006 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ja ustawiam sobie na 18 i nawiew tylko na szybe i jest gites.Jak chce żeby było bardzo ciepło to 18 nawiew na szybe i kabine i obieg zamknięty.
poziek Opublikowano 6 Grudnia 2006 Opublikowano 6 Grudnia 2006 tylko jak włączy zamknięty to zaczną mu parowac szyby boczne... mam podobnie ale takie zjawisko, że za gorąco jest tylko jakieś 2-3 minuty po tym jak otworze drzwi. Potem się wszystko normuje.
krzysztoft Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2006 Sądze ze coś może być nie tak. Panowie! 18, obieg otwarty i co strzałka w góre czy nawiew na przednią (przy nawiewie na przednią cała moc idzie na przód i ciepłe powietrze do tego - wiec bezsens). Ale do tego Auto, Econ czy powyłączać wszystko ? Kurna a moze kodami na klimatroniku cos posprawdzać?
Rekomendowane odpowiedzi