Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Do czego słuzy 2 otwór do mocowania wahacza??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie, czy ktos zmieniał czy tez wkrecał w ten drugi otwór wahacz?? po co on tam jest??

Opublikowano

możesz troszkę jaśniej

jaki drugi otwór i jakiego wahacza :?:

Opublikowano
jak w temacie, czy ktos zmieniał czy tez wkrecał w ten drugi otwór wahacz?? po co on tam jest??

prosimy jasniej ...

P.S A4 ma wiecej niz jeden wahacz .... :twisted:

Opublikowano
  • Autor

Gzies juz czytałem na forum o 2 otworze przy wahaczu ale nie moge znalesc,Chodzi mi o wahacz dolny ten najwiekszy, przy mocowaniu jest jakis 2 otwór zaraz obok,wyglada jakby mozna bylo zamontowac w 1 albo w drugi,niewiem jak jasniej napisac.:( Poprostu przy jednej stronie nie ma wyboru,gdzie mozna włożyc srube a z drugjej blizej przodu auta(zderzaka) sa 2 otwory,to znaczy osdtanio zobaczylem jak byl na podnosniku ze obok przykreconej sruby jest jeszcze jeden otwór i z czystej ciekawości zastanawiam sie do czego słuzy:)no bo chyba nie do zmniejszenia wagi auta hehe:) mam nadzieje ze jasniej:(lepiej nie potrafie:)

Opublikowano

:shock: czy ktoś zrozumiał ??? :???: o który wachacz chodzi ??

wachacze.jpg

Opublikowano
  • Autor

hmm teraz to ja moge napisac zeby czytac dokladnie,napisałem ze ten najwiekszy czyli ten co jest na zdjeciu wyzej z prawej strony!

Opublikowano

Z tego co się orientuję służy do sprawdzania stanu gumowej tulei. Nie tak jak wcześniej myślałem do regulacji geometrii. :oops:

Opublikowano

może zrozumiałem :grin: - jeżeli chodzi o mocowanie wachaczy to nie udało mi się zamocować w innym miejscu :grin: , i nie wpadło mi w oko nic co pokierowało by mnie do montażu gdzie indziej. Duże wymieniałem osobiście na początku roku, a w zeszłym tygodniu wymieniłem reszte u mechanika- i jest OK :grin:

[ Dodano: 07-12-2006, 21:56 ]

M@rcus, może tak jest ???? :cool: !

Opublikowano

dobra to ja mam pytanko, bede wymienial dolny tylny wahacz (banan) i mam pytanie, kiedys go odkrecilem ale sruba nie wyszla, z tego co widzialem to trzeba obnizyc sanie od silnika, zawieszenia czy jak tam to sie zwie, czy ktos juz to robil samodzielnie i ma jakies rady ??

Opublikowano
dobra to ja mam pytanko, bede wymienial dolny tylny wahacz (banan) i mam pytanie, kiedys go odkrecilem ale sruba nie wyszla, z tego co widzialem to trzeba obnizyc sanie od silnika, zawieszenia czy jak tam to sie zwie, czy ktos juz to robil samodzielnie i ma jakies rady ??

wymieniałem osobiście - auto było podniesione lewarkiem i zabezpieczone z jednej strony przed niespodziewanym spadnięciem z lewara (to obowiązkowo) :grin:. (silnika nie opuszczałem) :???: Sruby oczyścić i spryskać jakimś preparatem aby było lżej odkręcać nakrętki - no i teraz troszkę trzeba pomanewrować śrubą przy wjmowaniu (troszkę pokręcić, lekko popukać itd) :grin: napewno wyjdzie. Robiłem to z kanału, zrobiłem i złożyłem. Napewno składanie idzie lepiej i szybciej - powodzenia

Opublikowano

wymieniałem osobiście - auto było podniesione lewarkiem i zabezpieczone z jednej strony przed niespodziewanym spadnięciem z lewara (to obowiązkowo) :grin:. (silnika nie opuszczałem) :???: Sruby oczyścić i spryskać jakimś preparatem aby było lżej odkręcać nakrętki - no i teraz troszkę trzeba pomanewrować śrubą przy wjmowaniu (troszkę pokręcić, lekko popukać itd) :grin: napewno wyjdzie. Robiłem to z kanału, zrobiłem i złożyłem. Napewno składanie idzie lepiej i szybciej - powodzenia

no to sie oblooka w sobote, mam nadzieje ze wyjdzie ta franca ;) thx za info

Opublikowano

Przy mocowaniu jednego z dolnych wahaczy są dwa otowry. Ktoś tu pisał o problemi że prowadzeniem auta okazała się że wymianiał wahacze i wałaśnie pomylił te otwory. Myślę że otowry są wykorzystane może w S-ce lub RS-ce (inny zawias) bo chyba do innego modelu nie szła ta płyta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chodzi o dolny przedni wahacz... w kołysce jest jeszcze jeden otwór ok 5cm dalej.

Wygląda tak jakby był przeznaczony do dłuższych wahaczy... ale czy tak jest nie jestem pewien.

Z tego co się orientuję służy do sprawdzania stanu gumowej tulei. Nie tak jak wcześniej myślałem do regulacji geometrii. :oops:

Jak niby sie sprawdzwa tuleje przy pomocy tych otworów? Bo chyba mam za małą wyobraźnie...