Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

prośba o pomoc w wymysleniu tematu pracy inżynierskiej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki dzięki za pomoc póki co. Żona męczy mnie o zakupy więc muszę jechać, bo spokoju nie zaznam, wrócę i będę myśleć dalej.

Opublikowano

---------- Post dopisany at 18:50 ---------- Poprzedni post napisany at 18:47 ----------

Valent luknij temat 6 TRANSPORT BIMODALNY

Jak się na niego zdecydujesz wal na pw

Opublikowano

hmmm wiem z autopsji że najlepiej się pisze prace pod przemysł. Nie wiem skąd jesteś ale poszukaj w regionie firmy związanej z automotive, idź do nich spotkaj się z technologiem jakimś łebskim i powiedz jak się sprawy mają i jakie masz tematy. Może sami coś zaproponują. Znam przypadek studenta który w ngk ceramics opracował coś tam do DPF i napisał o tym pracę. Wiem że chodziło o dopracowanie jakiegoś tam elementu na zaokrągleniach filtra. Niby prosta rzecz a dało to oszczędności tysięcy dukatów.

Opublikowano

A może coś o EBS, w połączeniu z GPS, obserwacja, kontrola pojazdów(przede wszystkim floty-np. cieżarówki), Pozyskiwanie informacji o stanie pojazdu, dystansie do pokonania ilości paliwa w baku, nawet takie rzeczy jak: ostrzeżenia przesyłane do dyspozytora (z cięzarówki w TRASIE) o np zbliżajacej sie wymianie hamulców czy olejów (oszczędność czasu-auto zjeżdza do bazy a tam czekają nowe części itd)

Dość chaotycznie opisałem, miałem namiastkę tematu i wydawało się to ciekawe. Moze by to rozwinać? Powodzenia

Opublikowano
  • Autor

no i jest temat. "Nowoczesne napędy na dwie osie" czyli 4x4. jakby ktoś coś miał jakieś info schematy budowę itp to bardziej proszę o podzielenie się. nowoczesne nie znaczy jakieś nowości. te 4x4 które spotykamy na ulicy

Opublikowano

Dobry temat :wink:

Opublikowano

Dragon30 widzę że ta sama uczelnia co moja:) Robiłem dyplom w instytucie pojazdów u Orlińskiego a temat był: "Wpływ dodatku bioalkoholu do biodesla na wybrane wskaźniki pracy silnika rolniczego o ZS."

Obrona to jest lajt.Broniłem się 14 marca teraz.Robisz prezentację i na obronie oni nie sluchaja tego co mowisz i tak. Potem dostajesz 3 pytania. Ja miałem takie: układ hamulcowy (opisać), z jakich materiałów wykonane są podzespoły silnika oraz krzywa rozciągania