-RamzeS- Opublikowano 10 Marca 2013 Opublikowano 10 Marca 2013 Witam panowie mam mały problem bo zmieniłem ostatnio radio na bns i problem jest taki że jakoś dzwięku nie jest zadowalająca. Zobaczyłem też że instalacja w samochodzie jest na 4 głośniki a z radia tylko na 2. Pytanko moje co zrobić z tym fantem czy np zwrotnice coś mi pomogą ?
jarek_ns Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Jak nie ogarnąłeś jeszcze tematu to są dwie drogi. Pierwsza po najniższej linii oporu podłączyć tył równolegle do przodu. Druga to kupić ori wzmacniacz z tuba i zrobić aktywny tył jak fabryka wypuszczała, ale jest z tym trochę dłubania i ciągnięcia kabli. dlatego dobrze jest kupić tubę z wiązką.
airbob Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 No pierwsze rozwiązanie jest karygodne. Co z impedancją obciążenia na końcówce mocy ?
jarek_ns Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 No pierwsze rozwiązanie jest karygodne. Co z impedancją obciążenia na końcówce mocy ? Poczytaj coś więcej a potem wygłaszaj swoje mądrości. Może wtedy się dowiesz co to jest podłączenie równoległe i jak się wtedy zachowuje impedancja.
airbob Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 No ja wiem pytanie czy Ty wiesz. Aby było prościej to możesz przejść na samą rezystancję łatwiej się liczy. W połączeniu równoległym dwóch obciążeń po 4ohm każde, wychodzi 2ohm nie chce wyjść inaczej. Po co człowiek ma sobie uszkodzić radio stosując takie rady.
-RamzeS- Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Opublikowano 15 Marca 2013 temat ogarnięty ale dzięki panowie za radę
marbel30 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Witam panowie mam mały problem bo zmieniłem ostatnio radio na bns i problem jest taki że jakoś dzwięku nie jest zadowalająca. Zobaczyłem też że instalacja w samochodzie jest na 4 głośniki a z radia tylko na 2. Pytanko moje co zrobić z tym fantem czy np zwrotnice coś mi pomogą ? jakie radio miałeś wcześniej? mam w tej chwili Audi Concert 1din, chciał bym podłączyć nowo zakupione bns 5.0, jakiej przejsciówki uzyłeś?
-RamzeS- Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Opublikowano 17 Marca 2013 ZŁACZE ISO QUADLOCK ADAPTER Plug Play AUDI RNS-E (2970859844) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. coś takiego kupiłem wcześniej miałem JVC
marbel30 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 coś takiego kupiłem wcześniej miałem JVC a czy masz sterowanie radia z kierownicy, czy po podpieciu tym złączem nie bedzie problemu Pozdrawiam
-RamzeS- Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 mam musiałem zmienić moduł i taśmę do tego jeszcze przeciągałem kable z radia do licznika no i kodowanie vag zabawy co nie miara
Rekomendowane odpowiedzi