ojtek Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam jak się do niego dostać i wymontować sensor airbag ( centralkę airbeg sterującą 2 poduszkami przednimi i dwoma poduszkami w siedzeniach przednich ) w avancie z 1999 roku. Niestety nie mogę się z nim skomunikować VAgiem a chciałbym go mieć w ręku żeby spróbować go zreanimować albo wymienić na identyczny . czy ktoś może podrzucić jakiegoś manuala ? pozdrawiam ojtek
pre_pl Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 jest to opisane na forum, nawet zdjęcie dawałem... Sensor to co innego niż centralka. Musisz rozłożyć konsolę środkową.
ojtek Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Opublikowano 1 Lipca 2008 W postach które właśnie dzisiaj przetrawiłem była używane określenie sensor wiec przyjąłem ( błędnie ) takie określenie już naprawiam swój błąd generalnie oczywiście interesuje mnie sposób dobrania się do centralki ( sterownika ) tego co jest zainstalowany na środkowym tunelu, sensory ( czujniki ) uderzenia boczne i przednie zostawię sobie na później jak już będę mógł się skomunikować Vagiem i odczytać ewentualne błędy PRE_PL dziękuje za podpowiedź gdzie szukać : http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t32779.0.html;highlight=airbag na zdjęciach są widoczne dwie śruby czy ich odkręcenie wystarczy żeby dobrać się do centralki czy muszę demontować całą konsolę środkową ?
Rekomendowane odpowiedzi