Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] sensor airbag wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak się do niego dostać i wymontować sensor airbag ( centralkę airbeg sterującą 2 poduszkami przednimi i dwoma poduszkami w siedzeniach przednich ) w avancie z 1999 roku. Niestety nie mogę się z nim skomunikować VAgiem a chciałbym go mieć w ręku żeby spróbować go zreanimować albo wymienić na identyczny :(. czy ktoś może podrzucić jakiegoś manuala ?

pozdrawiam ojtek

Opublikowano

jest to opisane na forum, nawet zdjęcie dawałem... Sensor to co innego niż centralka.

Musisz rozłożyć konsolę środkową.

Opublikowano

W postach które właśnie dzisiaj przetrawiłem była używane określenie sensor wiec przyjąłem ( błędnie ) takie określenie już naprawiam swój błąd :(

generalnie oczywiście interesuje mnie sposób dobrania się do centralki ( sterownika ) tego co jest zainstalowany na środkowym tunelu, sensory ( czujniki ) uderzenia boczne i przednie zostawię sobie na później jak już będę mógł się skomunikować Vagiem i odczytać ewentualne błędy :(

PRE_PL dziękuje za podpowiedź gdzie szukać :

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t32779.0.html;highlight=airbag

na zdjęciach są widoczne dwie śruby czy ich odkręcenie wystarczy żeby dobrać się do centralki czy muszę demontować całą konsolę środkową ?