Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zimne luty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie mam taki problem w audi A4 B7, w zimne dni odpalając rano samochód nie działa elektryka tzn. tempomat, światła do jazdy dziennej, kontrola trakcji:eusathink:. Po tym jak samochód chwilę postoi włączony wszystko zaczyna działać. Mój znajomy miał to samo w A6 i powiedział mi, że to jest wina zimnych lutów w jakimś komputerze czy czujniku i on sobie to sam polutował i wszystko mu działa jak trza. Jednak zanim się go zapytałem gdzie te zimne luty były usytuowane to wyjechał i nie mam z nim kontaktu. Stąd moje pytanie do Was czy ktoś z Was miał z takim czymś do czynienia, jeśli tak to gdzie się te zimne luty znajdują.:co::co:

Opublikowano

Dziwna sprawa bo tak mi sie przynajmniej wydaje ze tempomat sterowany jest z komputera silnika, swiatla z modulu komfortu pod kierownica, a kontrola trakcji z ABS. Poza tym na zimny lut raczej nie ma wplywu temperatura a ruch. Najprosciej mozna to okreslic ze cos nie kontaktuje dopiero jak sie porusza to dziala. Musisz podpiac vaga i sprawdzic czy nie ma bledow. Jesli nie dzila tyle rzeczy naraz to musi cos vag znalezc.

Opublikowano
  • Autor

Kurde w sumie dobre pytanie, bo zaraz po zagrzaniu auta ruszam i co niektóre błędy znikają, popatrzę jutro czy to od ruchu czy temperatury.

Opublikowano

Na zimne luty ma wpływ zarówno temperatura jak i ruch. Najlepiej podepnij pod kompa i zobacz jakie błędy pokazuje. Może masz zalany sterownik wodą?

Opublikowano

to samo pomyślałem, sprawdzałeś podszybie

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Ok ok byłem u mechaniora rozebrał kompa na podszybiu i okazuje się że wycieka z niego kwarc i podobno to jest źródło problemu, ale problem pojawia się tylko zimą przy niskich temperaturach....

Opublikowano

" wycieka z niego kwarc " ? :kox::kox: , najpierw trzeba by do kompa sypnąć garść białego piasku a potem zagrzać to chociaż do 1000 st. C żeby zaczeło cieknąć :whistling::decayed:

Sprawdź kostkę stacyjki, ewentualnie przekaźnik załączający 15-tkę:eusathink: