Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamiana N18 na N75... tak wiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiem temat rzeka ;) Generalnie mam problem z przeładowaniem (tutaj temat: http://a4-klub.pl/1-9-194/brak-mocy-261897/) i ostanią rzeczą jaką zrobiłem to podmianka N18 na N75 (niestety nic nie pomogło). Tak czy siak zastanawiam się jak to jest z tymi zaworkami, można je podmieniać czy nie? Ja nie widzę różnicy w działaniu, a problem jak był tak i jest. U mnie zasilanie nie pasowało (patrz zdjęcie niżej), więc musiałem odpowiednio spiłować końcówkę N75. Reszta się zgadzała.

IMAG0680.jpg

Opublikowano

tez tak mam zrobione kolego.mam teraz dwa n18 i dziala wszytko ok.a przeladowanie turbiny to penie masz zapieczone kierownice spalin w turbinie.pozdrawiam.

Opublikowano

zamiana, podmiana czy wymiana nic nie zmieni

musisz wyrwac turbo i je wyczyscic

przy okazji pozbądz sie kata, zamula turbo i silnik

podłacz tez VAG-a i zrób logi

Opublikowano
Tak wiem temat rzeka ;) Generalnie mam problem z przeładowaniem (tutaj temat: http://a4-klub.pl/1-9-194/brak-mocy-261897/) i ostanią rzeczą jaką zrobiłem to podmianka N18 na N75 (niestety nic nie pomogło). Tak czy siak zastanawiam się jak to jest z tymi zaworkami, można je podmieniać czy nie? Ja nie widzę różnicy w działaniu, a problem jak był tak i jest. U mnie zasilanie nie pasowało (patrz zdjęcie niżej), więc musiałem odpowiednio spiłować końcówkę N75. Reszta się zgadzała.

http://s8.postimage.org/lg2nik3w1/IMAG0680.jpg

Bo zamiana zaworków nie jest metodą naprawy ale sposobem na szybą i bezkosztową wstępną diagnozę.

Opublikowano
Bo zamiana zaworków nie jest metodą naprawy ale sposobem na szybą i bezkosztową wstępną diagnozę.

i tu w całej rozciągłości się z kolegą zgadzam. Brak reakcji lub taka sama reakcja doładowania turbo po podmianie elektrozaworów wskazuje wyraźnie na niedomoganie zmiennej geometrii. Aczkolwiek wiadomo, że jeśli obydwa elektrozawory pracowały w tym silniku przez ten sam czas i równie dobrze obydwa mogły uledz awarii to i tak jest to mało prawodpodobne by działały identycznie.

Czytałem również link, który wkleiłeś i ja nie byłbym tego zdania, że czyszczenie turbo nie pomogło - raczej powiedziałbym, że ktoś tego nie zrobił fahowo lub wcale. (Mógłbym tak nawet w swoim przypadku powiedzieć/napisać ale turbo czyściłem sam i wiem, że zrobiłem to idealnie - turbo śmigało przez kilka tysi bez zarzutu - logowane i loagmi potwierdzone ale cóż z tego, że po pewnym czasie i tak puściło jego uszczelnienie i żarło mi prawie 2 litry oleju na dystansie 3 tyś. km więc musiałem je wyżucić z silnika i zastapić innym).

Opublikowano

tak sie kolego zastanawiam.miałem taki problem jak ty.i to po oczyszczeniu turbo sie zaczęło.ja u siebie miałem źle wyregulowaną sztangę i ten sam błąd mi wywalało.po regulacji wszyskto super działa tak jak ma.

Opublikowano
tak sie kolego zastanawiam.miałem taki problem jak ty.i to po oczyszczeniu turbo sie zaczęło.ja u siebie miałem źle wyregulowaną sztangę i ten sam błąd mi wywalało.po regulacji wszyskto super działa tak jak ma.

Myślę, że to jest bardzo dobra podpowiedz.

Opublikowano
  • Autor

Właściwie to ten wątek miał dotyczyć tylko samych zaworków i specyfikacji ich pracy, a nie mojego problemu :) Dzięki za wszystkie odpowiedzi :drinks: