Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie miał ktoś do czynienia z firmą PROAMA?

Zrobiłem wycenę pełnego pakietu OC i AC i wyszło bardzo ciekawie.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Brat ubezpieczał we wrześniu BMW 5 E60 (OC+AC+NNW+coś tam jeszcze) to babeczka z ubezpieczeń wyliczyła ma w różnych towarzystwach i w PROAMA wyszła właśnie najatrakcyjniejsza oferta.

Opublikowano

Tak. Rozumiem. Ale bardziej mnie interesuje czy miał już ktoś jakas szkodę będąc tam ubezpieczonym.

Chodzi mi o to co wtedy. Czy są problemowi i na ile wywiązuja się z umowy. Cena to nie wszystko.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

napewnoi odpusc mtu to smiec nie firma a w proamie kolega ubezpieczony i niugdy nie narzekal ,np laweta czy cos innego nie jest mu obce jezdzi mondeo :facepalm:

Opublikowano

a porownywal ktos wycene takiej samej szkody miedzy proama a np, pzu, warta, uniqa, zakładam ze bedzie taka sama jak kwota ubezpieczenia

Opublikowano

Wycena nie zależy aż tak bardzo od firmy ubezpieczeniowej. To czy będzie akceptowalna czy nie zależy bardziej od tego czy w bazach systemów Eurotax / Audatex są dostępne tanie zamienniki danych części. Jak są to w każdej ubezpieczalni wyjdzie słaba wycena bo będą mogli użyć tych zamienników. A jak nie ma to wtedy muszą wrzucić oryginały i nawet z amortyzacją wychodzi zadowalająca kwota pozwalająca na naprawienie auta.

Opublikowano

W Proamie masz:

-najtańsze zamienniki (Casco Optymalne)

-zamienniki o jakości zbliżonej do oryginałów (Casco Komfortowe)

W towarzystwach typu HDI, Generali, PZU masz części oryginalne oraz stawkę za roboczogodzinę w Autoryzowanej Stacji Obsługi. Nie mów więc, że nie ma różnicy. A jak załapiesz się na dobry rabat to będziesz miał składkę jak w Proamie.

Wczoraj ubezpieczałem Honde Civic 1,8 2008r. (OC,AC,NNW,Assistance)

-Proama (1200zł)

-Generali po 20% rabacie (1270zł)

Opublikowano

Mogę taki udzielać osobom posiadającym min. 40% zniżek za bezszkodowość i brak szkód w ostatnich 6 latach ubezpieczenia.