Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd wypadających zapłonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam problem z samochodem otóż nie równo chodzi na biegu jałowym podczas jazdy tego nie czuć i wyskakuje błąd wypadających zapłonów. Czym to moze być spowodowane?

P0300 Cylinder / cylindry - wykrycie wypadania zapłonów

p0301 Cylinder 1 - wypadanie zapłonów

p0302 cylinder 2 - wypadanie zapłonów

Opublikowano

Pierwsza sprawa cewki, ale również może to być kwestia katalizatora....

Opublikowano

Jak masz oryginalne cewki to dzwoń do aso wymieniają cewki w ramach akcji serwisowej

Opublikowano

nastepnie sprawdz świece a potem ciśnienie na cylindrach. Ja miałem podobnie po diagnozie tych rzeczy okazało sie że niby jest ok ale dalej było wypadnaie u mnie były przewody od podcisnieiń rozłaczone i tak się działo.

Opublikowano
Jak masz oryginalne cewki to dzwoń do aso wymieniają cewki w ramach akcji serwisowej

Ale to chyba nie wszystkie wymieniają tylko o konkretnych numerach :whistling:

Opublikowano

Chyba tak, ale warto zadzwonić. Po numerze vin powiedzą czy jego też dotyczy ta akcja

Opublikowano

Dokładnie najpierw telefon do najbliższego ASO , podasz Vin i jeśli stwierdzą że Twój samochód podlega akcji serwisowej, zaproszą Cię aby sprawdzić numery na cewkach czy te konkretnie tej akcji podlegają, miałem podobnie, wszystkie 6 sz w moim przypadku zmienili na newki, jeszcze kawkę na ich koszt wypiłem....warto próbować nic nie kosztuje...

Opublikowano
  • Autor

A czy taki cienki węzyk idący od kolektora dolotowego do listwy wtryskowej a dokładnie takiego pojemniczka miałbym na to wpływ?

A co do katalizatora to wywala też bład.

Opublikowano

jechac i tak trzeba dopiero wtedy powiedza czy podlegaja wymianie, bo moze juz kiedys ktos wymienil od nowosci tak jak w moim przypadku.

---------- Post dopisany at 14:42 ---------- Poprzedni post napisany at 14:40 ----------

cewki moga miec przebicie, moze zebral sie olej w bo w tym silniku leci uszczelka pod deklem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A do kiedy ta akcja jest.

Opublikowano

Do kiedy to nikt nie wie ale trwa od paru lat wiec napewno sie wyrobisz:) U mnie jak wypadal zaplon to okazalo sie ze swieca nagar zlapala i jak ostro jechalem to iskra za slaba byla.

Opublikowano
28E9 tu cos jest o akcji jak ktoś znajdzie tam swoje numery to nic nie zdziała :)
Opublikowano

sprawdzaj cewki, swiece, kable do cewek ( były przypadki ze listwa przy cewkach złapana na jedną srube podczas jazdy potrafiła gubic napiecie i sporadycznie wypadały zapłony)

---------- Post dopisany at 22:46 ---------- Poprzedni post napisany at 22:44 ----------

teraz doczytałem ze to na luzie,

zamien cewki miejscami bedziesz widział czy dalej na tych samych wypada

pózniej zrob to samo ze swiecami i sprawdz tez jaka daja iskre

Opublikowano
  • Autor

Panowie zobaczyłem dziwną rzecz przy audi otóż chodzi o wężyki podcisnieniowe przy tym urządzeniu przykręconym do kolektora ssącego z taką dzwignia, puszką i membraną do której wchodzi jeden wężyk podcisnieniowy... Jadąć po tym wężyku dojeżdzamy do tego co trzymam w ręku Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 9aeef0a0ff55b.jpg Tam łaczy sie z następnym wężykiem dobra jedziemy po nim w dół i o.O nigdzie nie przyczepiony... i pytanie gdzie go wczepić? Następny mankament, taki sam wężyk zwisa od dołu kolektora ssącego i jest zaslepiony Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 36b96751c4e67.jpg czy to mozliwe ze ten wężyk powinien się łączyć z tym wolnym?. Następne pytanie, troche słabo widać ale tam jest dziura gdzie spokojnie wchodzi 10cm srubokręt Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 76c8da0c249d1.jpg

Opublikowano

Ta dziura ma tak być. Wężyki połącz i jak ta gruszka jest sprawna to silnik zyska na mocy. Obydwa końce masz zaślepione czy tylko z jednej strony

Opublikowano
  • Autor

Zaślepiony jest tylko jeden koniec ten co wchodzi w kolektor.

Opublikowano

Daj nowy wężyk albo te połącz

Opublikowano
  • Autor

Naprawiłem gruszke ale nadal nierówno chodzi. Podłaczyłem pod polski vag 4.9 i takie o to błedy: brak zapłonu cylinter 1-sporadyczny, brak zapłonu cylinder 4-sporadyczny, za niskie napięcie sterownika silnika, za niskie napiecie przepływomierza. Jakieś propozycje? Moze mógłby mi ktoś powiedzieć jak zmierzyć (pomiedzy jakimi pinami) napięcie i opór. Dodam ze we wtyczne od samochodu jest 5pinów jeden z nich zaślepiony(czyli pin 1 tak pisze na przepływce), na przepływomierzu 5 ponów wszystkie aktywne.

Opublikowano

Zamień cewkę 1 na 2 i 4 na 3 i wtedy zobacz co wyskoczy