tomekhxc Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Jaki musze mieć dokładnie przekaźnik i włacznik? Możesz kolego podać link? wszystko jest dokladnie opisane w pierwszym poscie
Marynarz____ Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Mrugną tylko dziennie (długie), przekaźnika nie musisz montować, ale warto by było podłączyć to profi czyli pod włącznik DRL więc wtedy wypadałoby podłączyć przekaźnik, bo włącznik DRL jest sterowany masą a nie plusem. Parę stron wcześniej było napisane, że na dziennych mrugną i xenony i H7... i żeby nie mrugać na zgaszonych xenonach bo przetwornice dostaja po d*pie. To jak to w końcu jest?? Na DRL mrugną same H7??
ucho.77 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2014 na drl miga h7 i oteiera sie przesłona,xenon nie rusza na xenonie długie sa na xenon(przesłona) i h7
adi55 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 koledzy jak kupilem moduł SD 2 z funkcja Coming Home i teraz moje pytanie jak podpjac ten coming home pod halogeny do a4 b6?pozdro
Marynarz____ Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 na drl miga h7 i oteiera sie przesłona,xenon nie ruszana xenonie długie sa na xenon(przesłona) i h7 Czyli mrugając na zgaszonych xenonach, przetwornica dostaje po d*pie czy nie??
ucho.77 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 Nie Dla potomych działanie bixy na zgaszonych mijania patrz film 17s-26s na lewej stronie widać jak przy drogowych otwiera się przysłona(soczewka zmienia barwę) xenon nie odpala a przy zapalonych mijania filmik 4s-17s razem z bixą zapala się h7 u mnie tego nie ma
habcio19 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 koledzy jak kupilem moduł SD 2 z funkcja Coming Home i teraz moje pytanie jak podpjac ten coming home pod halogeny do a4 b6?pozdro podstawowe pytanie zamowiłeś: a) moduł z funkcja Coming Home w swiatłach drogowych moduł z funkcja Coming Home w halogenach jesli masz wersja a) do trzeba dolutować diode w module (mam gdzieś schemat) potem to podpinasz pod odpowiedni kabel do MCE ---------- Post dopisany at 13:26 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ---------- pod PIN 19 i 21 z MCE odpowiedni kabel z SD2
Kshyhu87 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 jak ktoś nie ma odpowiedniego modułu MCE z ktorego wyprowadzone są kable do przeciwmgłowych może wstawić odpowiednią diode w module SD2 i podłączyć kabel od modułu do bezpiecznika nr 19? [TABLE] (19 reflektory przeciwmgłowe, tylne światła przeciwmgłowe) [/TABLE]
adi55 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 koledzy to znaczy ze musze diode przylutowac w domule sd 2 i podpiac do przekaznika 19?ma ktos schemat do pzylutowania tej diody w tym modulu?
piotraudi Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 przy założeniu przełącznika DRL i CLH będzie dostępna funkcja auto?? Mam moduł sd2 i podłączyłem go pod funkcje auto(czujnik zmierzchu) i jest wszystko ok .po podłączeni przełącznika będzie tak samo tylko ,ze będę mógł ręcznie np włączyć wyłączyć funkcje św do jazdy dziennej? tak poza tym kolego ucho.77 jakie masz żarówki w halo?? fajny efekt
habcio19 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 to tez ciekawe, tylko cena zabija: ŚWIATŁA LED DRL DZIENNE+HALOGEN FABIA ROOMSTER (3874726591) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ucho.77 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2014 przy założeniu przełącznika DRL i CLH będzie dostępna funkcja auto?? Mam moduł sd2 i podłączyłem go pod funkcje auto(czujnik zmierzchu) i jest wszystko ok .po podłączeni przełącznika będzie tak samo tylko ,ze będę mógł ręcznie np włączyć wyłączyć funkcje św do jazdy dziennej? tak poza tym kolego ucho.77 jakie masz żarówki w halo?? fajny efekt to była pierwsza opcją z dziennymi żarówki led 7,5W
aleksbend Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Panowie chcę zamontować moduł SD2 w drogowych plus CLH... nie będzie problemu z połączeniem CLH jeżeli mam MCE w wersji High literka "E" ? Chciałbym dokupić włącznik na DRL plus Ustawienie wysokości świateł i Pod pokrętło od DRL dać sterowanie modułem DRL w drogowych... i do tego podpiąć to CLH w halogenach, czyli jak otowrze auto z kluczyka to żeby paliły się halogeny... jest możliwe takie coś ? są jakieś sprawdzone zestawy DRL plus CLH na allegro ?
mateusz16 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam , zakupiłem moduł SD-2 i chciałbym go podłączyć tak, że gdy włącze światła pozycyjne dzienne zgasną. Jeśli dajmy na to jadę wieczorem na światłach mijania, spali mi się żarówka postojowa to wtedy dzienne się włączą?
GreGoriO Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 nie włączą, bo tym steruje włącznik (a raczej podanie napięcia na przewód). w układ nie wpinasz się przecież szeregowo tylko równolegle. poza tym jest zabronione mieć włączone i dzienne i pozycyjne(mijania), chyba że masz automat obniżający jasność o 50%
ucho.77 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2014 Panowie chcę zamontować moduł SD2 w drogowych plus CLH... nie będzie problemu z połączeniem CLH jeżeli mam MCE w wersji High literka "E" ? Chciałbym dokupić włącznik na DRL plus Ustawienie wysokości świateł i Pod pokrętło od DRL dać sterowanie modułem DRL w drogowych... i do tego podpiąć to CLH w halogenach, czyli jak otowrze auto z kluczyka to żeby paliły się halogeny... jest możliwe takie coś ? są jakieś sprawdzone zestawy DRL plus CLH na allegro ? wersja modułu nie ma znaczenia bo większość modułów drl robi clh na dlugich clh w większości przypadków jest sterowane plusem (modul drl/clh) a impuls z dzwi jest na masie jezeli się myle to mnie poprawcie:wink:
aleksbend Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 ok dzięki kupuje moduł plus włącznik drl i za tydzień postaram pochwalić się jak to wyszło ...
marcuso86 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 kolego ucho.77 czy ty masz długie tylko na soczewce?
ucho.77 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2014 Nie na drl-u długie jest na h7 na xenonie długie tylko xenon
Rekomendowane odpowiedzi