Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu DRL w światłach drogowych Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra czekam cierpliwie na opis, już miałem wywalać DRL z MCE i wpinać pod maską.

Opublikowano
  • Autor

To że wepniesz pod maską nic nie zmieni jeżeli ci przesłona miga:wink:

Opublikowano

Zmieni, zmieni wepnę się w lampie na przewodzie do h7 i odseparuję diodą od przesłony ale mam wpięte pod MCE i chciałbym aby tak zostało dodatkowo jeśli pod maską to muszę wprowadzić po jednym przewodzie do każdej lampy a to dodatkowy problem, tak że czekam cierpliwie na opis.

Opublikowano
  • Autor
ja to mam tak rozwiązane:decayed:

miga to co ja chce i wtedy kiedy ja chce :grin:

żadnych problemów z przysłoną :naughty:

http://s27.postimg.org/laj6na2r7/DSC05422.jpg

Ucho daj jakiś opis do tej fotki jak to podpiąłeś.

przekaźnik 10fd13fcb4cb25b7c7101855b25d266e.jpg

podłączenie ori w lampie20121013_142139.jpg

20121013_142139_Kopia.jpg

---------- Post dopisany at 01:48 ---------- Poprzedni post napisany at 01:44 ----------

Ja mam w ten sposób podpięte :wink:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/przerobka-lamp-bixenon-327917/

Opublikowano

Haha wiedziałem ;-)

Opublikowano

O to chodziło, wielkie dzięki za porządną robotę teraz mogę spokojnie rezać w lampach, przy tym schemacie h7 świeca razem z długimi z bixa jak w oryginale, a u siebie masz trochę inaczej i bixenon długie masz bez h7.

Dzięki i pozdr.

Opublikowano
O to chodziło, wielkie dzięki za porządną robotę teraz mogę spokojnie rezać w lampach, przy tym schemacie h7 świeca razem z długimi z bixa jak w oryginale, a u siebie masz trochę inaczej i bixenon długie masz bez h7.

Dzięki i pozdr.

No właśnie Z H7...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki i pozdr.

No właśnie Z H7...

bez

h7 jest tylko z drl-em:wink: na xenonie h7 jest odseparowane i nie świeci

Opublikowano

Przeczytałem cały wątek, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

Mam zwykle lampy na H7 w B6. Zamontowałem ostatnio włącznik AUTO, przełącznik reg. świateł + CLH, lusterko fotochrom. Wszystko działa.

Teraz potrzebuje DRL bo w pozycji AUTO, światła mijania zapalają się dopiero gdy zareaguje czujnik zmierzchu.

Pytanie: Czy moduł z DRL poprawnie będzie działał w takiej konfiguracji? Tak aby w dzień światła długie zapalały się w pozycji AUTO na 30% po uruchomieniu silnika a po sygnale z czujnika zmierzchu przełączał na mijania?

Chodzi mi także o to, aby żadna z funkcji włącznika świateł nie była zaburzona. Jak jest 0 to nic nie świeci, jak postojowe to postojowe, jak mijania to mijania. CLH także musi działać normalnie.

Gdzieś wyczytałem że z takim modułem jest różnie.

Który ewentualnie moduł mam kupić?

Opublikowano

Powiedz jak wygląda jazda na długich bo w przypadku tego moda widoczność w nocy spada chyba mocno spada na rzecz brak h7?

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli nie masz wypalonych luster to nie ma zadnej :wink:

---------- Post dopisany at 10:41 ---------- Poprzedni post napisany at 10:36 ----------

Papit wszystko będzie działać poprawnie

Opublikowano
Papit wszystko będzie działać poprawnie

Dzięki za info.

Powiedzcie jeszcze który moduł mam kupic. Jest kilka wersji i nie wiem którą mam wybrać .

Opublikowano

Witam, mam moduł SD-2 i chciałbym go podłączyć pod maską bo jak zobaczyłem te wszystkie kable pod kierownica to odpuściłem.

Teraz tak, z modułu wychodzi 5 kabli:

1. czarny - masa

2. niebieski - H7 (reflektor lewy)

3. niebieski - H7 (reflektor prawy)

4. brązowy - wejście sygnału +12V pojawiającego się w momencie włączenia świateł mijania/pozycyjnych

5. Czerwony +12V po stacyjce

Teraz pytania:

1) Gdzie pod maską podłączyć masę? (akumulator - ?)

2) Przewody niebieskie (moduł SD-2) podłączyć pod przewody fioletowe (plusowe) w lampie?

3) Przewód brązowy (moduł SD-2) podłączyć pod jeden z przewodów światła pozycyjnego?

4) Gdzie znajdę pod maską +12V po stacyjce?

Opublikowano

Podłącz pod kierownicą.ja tak mam i moim zdaniem to jest najlepsze miejsce. Wykręć MCE i na spokojnie sobie zrób.

Opublikowano

Tam jest taka plątanina kabli, że boje się cokolwiek ruszyć. Mam rozcinać kable i wlutować te od modułu? Chyba nie dam rady......:facepalm:

Opublikowano
Tam jest taka plątanina kabli, że boje się cokolwiek ruszyć. Mam rozcinać kable i wlutować te od modułu? Chyba nie dam rady......:facepalm:

Kolego to jest naprawdę prosta robota ja nigdy nie miałem do czynienia z takimi sprawami, ale jak poczytałem ten wątek to w pierwszym poście autor ucho.77 tak to opisał, że nie idzie tego spieprz.., plus i masę masz na śrubach poza MCE. W MCE wpinasz się tylko w 3 przewody nie musisz ich nawet przecinać wystarczy że delikatnie odetniesz koszulkę i w to miejsce przylutujesz 3 przewody od DRL, najprostszy montaż na tym kończysz. Prześpij się z tym i jutro do roboty:wink:

Opublikowano

Jak się boisz lutować to zastosuj takie zaciski (szybko-złączki)

Opublikowano

Jak się boisz lutować to zastosuj takie zaciski (szybko-złączki)

Zaciski, szybko-złączki tutaj słabo się sprawdzą, przewody są dobrej jakości i na cztery szt. 1 działał, później raz będzie łączyć raz nie, ciężko przebić się przez izolację przewodu i miejsca w całej wiązce zajmują sporo, lepiej delikatnie wlutować zaizolować dobrą taśmą parcianą z klejem i działanie pewne. Jeśli przetniesz lub wypniesz pina z kostki to koszulka termokurczliwa i masz jak z fabryki.:decayed:

Opublikowano

Chłopaki we włączniku drl na pinie 3 w pozycji włącznika na 1 jest masa czy jej nie ma?

Znalazłem gdzieś w domu taki przekaźnik h4458-12vdc ma 4 kabelki z czego 2 grube do przejścia napięcia i dwa cienkie jeden na plus drugi minus,i standardowo na grubych kabelkach jest przejście a jak podaje masę to przejście ginie i by drl nie działał, to dobry jest ten przekaźnik czy nie bardzo ??

Opublikowano
  • Autor
Chłopaki we włączniku drl na pinie 3 w pozycji włącznika na 1 jest masa czy jej nie ma?

Znalazłem gdzieś w domu taki przekaźnik h4458-12vdc ma 4 kabelki z czego 2 grube do przejścia napięcia i dwa cienkie jeden na plus drugi minus,i standardowo na grubych kabelkach jest przejście a jak podaje masę to przejście ginie i by drl nie działał, to dobry jest ten przekaźnik czy nie bardzo ??

nie:wink: masa pojawia się na 0

podejdzie