grubcio1980 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Witam Kolegów.Na wiosnę planuję obniżyć moją OOOO.Pytanie do Was.Czy warto kupić te springi Sprężyny sportowe Audi A4 B5 Sedan 40/40mm MTS (3050054743) - motoAllegro Sportowe sprężyny obniżające Audi A4 B5 35-40mm FK (3044703421) - motoAllegro Ceny nawet przystępne, firmy chyba też nienajgorsze (przynajmniej nie chińskie). Nie kumam tylko o co chodzi z tym, że sprężyny są przeznaczone do tdi bez klimy. Jeszcze nie widziałem b5 bez klimy. Aż takie to ma znaczenie? Proszę o wasze opinie czy warto kupić te springi i jeśli ktoś ma założone to jak się sprawują.Sugestie mile widziane. Dzięki
davidoff82 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Więc tak jest całe mnóstwo B5 (przed lift) bez klimy i po lifcie też takie się trafiają... To że przeznaczone są do auta bez klimy oznacza tylko tyle że u Ciebie mogą usiąść delikatnie niżej. Co do takich sprężyn, wszstkie które widziałem po montażu na stare amory 1BA potrafią siąść niżej, nieprzyjemnie podskakują i potrafią dobić... Wiem bo mam Weitec -35 i wyżej wymienione przypadłości, właśnie wymieniam amorki na sportowe. Za 400-500 zl kupisz używany gwint. Jeżeli chcesz koniecznie obniżyć springami to kup na poczatek jakieś ładne używki ja za swoje Weitec dałem jakoś kolo 100 zł a są w pięknym stanie... Sporo tego na Allegro- takie springi wyrwiesz taniej na Alle niż na forum - taka brutalna prawda (podobnie jak np prawe duże lusterko). Więc moja rada nie kupuj, dorzuć 100-200 zł i kup używany gwint albo szukaj ładnych używek
grubcio1980 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Opublikowano 17 Marca 2013 Super.Dzięki za satysfakcjonującą odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi