Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skórzane stołki full elektryka na miejsce placków bieda edyszyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc dzisiaj wyrezałem fotele w skórce, fotel kierowcy pełna elektryka a pasażer tylko elektryczne lędźwie :wink:. Elektryka nie działa, a tylne oparcie nie zmienione, ale jest! :grin:

Teraz pytanie skąd najlepiej podciągnąć + do tych foteli i czy trzeba pruć podłogę żeby to jakoś sensownie podciągnąć do tych kostek? Tak w ogóle to u mnie nie ma połowy pinów w tych kostkach moich :doh:

Do czego czarna kostka jest w fotelach? Bo u mnie nie ma gdzie jej podłączyć nawet :whistling:

0Z2Jjw2l.jpg

Tylko coś inne prowadnice mają te fotele, bo te stare plastikowe osłony z placków nie pasują za bardzo do tych (te są szersze, jakby rozpłaszczone).

I czy to normalne, że bliżej nie da się przysunąć fotela kierowcy? Kurde jakbym miał manual to bym do pedałów nie dosięgał :polew:

DIozM1pl.jpg

No fotel pasażera maksymalnie przysunięty do kokpitu i kierowcy tak samo...

W ogóle to jest gdzieś rozpiska tych pinów? Zapewne połowa tych przewodów to do pamięci jest albo coś a to mi nie potrzebne.

Opublikowano

Ja u siebie jak podlaczylem to nie musiałem nic ciągnąć wpialem kostki i wszystko działa,sprawdź bezpiecznik,znajduje sie on pod kierownica więc musisz ściągnąć ta osłonę.

Opublikowano

Tylko, że ja w swoich fotelach nic poza podgrzewaniem nie miałem więc jak to ma działać jak w kostce od nowego fotele są powiedzmy 4 piny a u mnie w kostce 1.

Opublikowano
Ja u siebie jak podlaczylem to nie musiałem nic ciągnąć wpialem kostki i wszystko działa,sprawdź bezpiecznik,znajduje sie on pod kierownica więc musisz ściągnąć ta osłonę.

Ale Ty miales elektryke ledzwi.

W tym przypadku trzeba tylko dac wiekszy bezpiecznik.

Opublikowano

Uuu to aż taka bieda była.wydaje mi sie ze juz widziałem wątek o podłączeniu full elektryki.jeszcze poszukam,jak coś to pisz do Bart-S napewno pomoże :)

Opublikowano
Tylko, że ja w swoich fotelach nic poza podgrzewaniem nie miałem więc jak to ma działać jak w kostce od nowego fotele są powiedzmy 4 piny a u mnie w kostce 1.

W tej czerwonej kostce idacej z fotela jest czerwony gruby przewod.

I ten przeow ma byc w podlodze pociagniety do plusa i elektryka bedzie smigac.

Opublikowano

W tej czerwonej kostce idacej z fotela jest czerwony gruby przewod.

I ten przeow ma byc w podlodze pociagniety do plusa i elektryka bedzie smigac.

To wiem, przecież jakoś musiałem na sztywno fotel kierowcy ustawić :decayed:

Przewód od akumulatora do kabiny i heja :grin:

Ale zastanawiam się po co te inne przewody i piny są skoro do full sterowania 2 przewody potrzebne a w kostce 4 czy 5 pinów jest :whistling:

I które piny to światło.

A ten + do stołków to bezpośrednio z AKU czy mogę od czegoś innego pociągnąć z kabiny? Bo trochę lipa tak z AKu targać to..

No i dalej nie wiem dlaczego fotel nie chce się bliżej przysunąć :decayed:

Opublikowano

Super :wink:

Czyli dla mnie ważne są piny 2,3,4 i 5 :decayed:

Ale nic mi nie wiadomo o czarnej i zielonej kostce...

Wiem, że chyba kontrolę zapiętych pasów mają te fotele, bo widziałem przewód odprowadzony od tego klipsu co się pas wkłada w to i też chciałbym to podłączyć sobie :decayed:

Opublikowano

Czarna kostka jest od kontroli zapięcia pasów

Zdaje się, o ile dobrze pamiętam, są tam dwa kabelki, jeden idzie do masy, drugi do jednej z kostek w zegarach...

Na drugim kompie mam chyba to zapisane, jak znajdę to ci podeślę linka...

Zielona od ogrzewania...

Opublikowano

Nie pamiętam ile pinów w czarnej kostce było :whistling:

Jak 2 to na pewno kontrola pasów tak ja mówisz i jeden pin to masa a drugi do licznika idzie tylko nie wiem, który to pin :decayed:

Zielona to grzanie d*p, czerwona to elektryczne sterowanie i podświetlenie przestrzeni na nogi :)

Czyli pozostaje kwestia gdzie w kabinie jest stałe +12V żebym mógł podciągnąć do kostki?

EDIT: na fotce chyba 4 piny są w tej czarnej kostce :whistling:

To nie wiadomo, które piny :kwasny:

YUWyBB3l.jpg

Opublikowano

Czyli pozostaje kwestia gdzie w kabinie jest stałe +12V żebym mógł podciągnąć do kostki?

http://i.imgur.com/YUWyBB3l.jpg

pociągnij ze stałego prądu z tablicy bezpieczników lub z bezpiecznika s100, a jeżeli pociągniesz ze stałego prądu najlepiej zapodaj po drodze jakiś bezpiecznik 25A :kox:

Opublikowano

Najchętniej to bym to do skrzynki bezpieczników podłączył :wink: 25A mówisz?

I dalej pytanie, czy nie da się bliżej siedzenia przysunąć :shock3:?

No i rozpiska czarnej kostki i gdzie to do licznika podłaczyć :decayed:

Opublikowano

Hmm tylko, że tam 2 przewody z tej wtyczki idą a u mnie 4.:eusathink:

Opublikowano
Hmm tylko, że tam 2 przewody z tej wtyczki idą a u mnie 4.:eusathink:

w której wtyczce masz 4 piny ?

Opublikowano

ja myślę, że Ty po prostu masz dodatkowe sprawdzenie, czy Ty rzeczywiście zapiąłeś te pasy

:polew::polew::polew:

Opublikowano
szczerbaty.gif?
Opublikowano

Pany podpowiedzcie jak teraz mam fotel z ledzwiani elektrycznymi bez podgrzewania a wsadze recaro elektryczne podgrzewane to bedzie fotel jezdzil? wiem o tym ze musze dolozyc wiazke grzania d*p