Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 No więc dzisiaj wyrezałem fotele w skórce, fotel kierowcy pełna elektryka a pasażer tylko elektryczne lędźwie . Elektryka nie działa, a tylne oparcie nie zmienione, ale jest! Teraz pytanie skąd najlepiej podciągnąć + do tych foteli i czy trzeba pruć podłogę żeby to jakoś sensownie podciągnąć do tych kostek? Tak w ogóle to u mnie nie ma połowy pinów w tych kostkach moich Do czego czarna kostka jest w fotelach? Bo u mnie nie ma gdzie jej podłączyć nawet Tylko coś inne prowadnice mają te fotele, bo te stare plastikowe osłony z placków nie pasują za bardzo do tych (te są szersze, jakby rozpłaszczone). I czy to normalne, że bliżej nie da się przysunąć fotela kierowcy? Kurde jakbym miał manual to bym do pedałów nie dosięgał No fotel pasażera maksymalnie przysunięty do kokpitu i kierowcy tak samo... W ogóle to jest gdzieś rozpiska tych pinów? Zapewne połowa tych przewodów to do pamięci jest albo coś a to mi nie potrzebne.
siwy2326 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Ja u siebie jak podlaczylem to nie musiałem nic ciągnąć wpialem kostki i wszystko działa,sprawdź bezpiecznik,znajduje sie on pod kierownica więc musisz ściągnąć ta osłonę.
Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Opublikowano 17 Marca 2013 Tylko, że ja w swoich fotelach nic poza podgrzewaniem nie miałem więc jak to ma działać jak w kostce od nowego fotele są powiedzmy 4 piny a u mnie w kostce 1.
Wojtek_A4 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Ja u siebie jak podlaczylem to nie musiałem nic ciągnąć wpialem kostki i wszystko działa,sprawdź bezpiecznik,znajduje sie on pod kierownica więc musisz ściągnąć ta osłonę. Ale Ty miales elektryke ledzwi. W tym przypadku trzeba tylko dac wiekszy bezpiecznik.
siwy2326 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Uuu to aż taka bieda była.wydaje mi sie ze juz widziałem wątek o podłączeniu full elektryki.jeszcze poszukam,jak coś to pisz do Bart-S napewno pomoże
Wojtek_A4 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Tylko, że ja w swoich fotelach nic poza podgrzewaniem nie miałem więc jak to ma działać jak w kostce od nowego fotele są powiedzmy 4 piny a u mnie w kostce 1. W tej czerwonej kostce idacej z fotela jest czerwony gruby przewod. I ten przeow ma byc w podlodze pociagniety do plusa i elektryka bedzie smigac.
Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Opublikowano 17 Marca 2013 Tylko, że ja w swoich fotelach nic poza podgrzewaniem nie miałem więc jak to ma działać jak w kostce od nowego fotele są powiedzmy 4 piny a u mnie w kostce 1. W tej czerwonej kostce idacej z fotela jest czerwony gruby przewod. I ten przeow ma byc w podlodze pociagniety do plusa i elektryka bedzie smigac. To wiem, przecież jakoś musiałem na sztywno fotel kierowcy ustawić Przewód od akumulatora do kabiny i heja Ale zastanawiam się po co te inne przewody i piny są skoro do full sterowania 2 przewody potrzebne a w kostce 4 czy 5 pinów jest I które piny to światło. A ten + do stołków to bezpośrednio z AKU czy mogę od czegoś innego pociągnąć z kabiny? Bo trochę lipa tak z AKu targać to.. No i dalej nie wiem dlaczego fotel nie chce się bliżej przysunąć
sikszak Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-instalacja-modulu-pamieci-ustawien-fotela-kierowcy-lusterek-107573/ tu masz wszytko opisane które piny w czerwonej kostce są do czego
Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Opublikowano 17 Marca 2013 Super Czyli dla mnie ważne są piny 2,3,4 i 5 Ale nic mi nie wiadomo o czarnej i zielonej kostce... Wiem, że chyba kontrolę zapiętych pasów mają te fotele, bo widziałem przewód odprowadzony od tego klipsu co się pas wkłada w to i też chciałbym to podłączyć sobie
barrowiec1 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Czarna kostka jest od kontroli zapięcia pasów Zdaje się, o ile dobrze pamiętam, są tam dwa kabelki, jeden idzie do masy, drugi do jednej z kostek w zegarach... Na drugim kompie mam chyba to zapisane, jak znajdę to ci podeślę linka... Zielona od ogrzewania...
Fr0styyy. Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Opublikowano 17 Marca 2013 Nie pamiętam ile pinów w czarnej kostce było Jak 2 to na pewno kontrola pasów tak ja mówisz i jeden pin to masa a drugi do licznika idzie tylko nie wiem, który to pin Zielona to grzanie d*p, czerwona to elektryczne sterowanie i podświetlenie przestrzeni na nogi Czyli pozostaje kwestia gdzie w kabinie jest stałe +12V żebym mógł podciągnąć do kostki? EDIT: na fotce chyba 4 piny są w tej czarnej kostce To nie wiadomo, które piny
Marcino87 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Czyli pozostaje kwestia gdzie w kabinie jest stałe +12V żebym mógł podciągnąć do kostki? http://i.imgur.com/YUWyBB3l.jpg pociągnij ze stałego prądu z tablicy bezpieczników lub z bezpiecznika s100, a jeżeli pociągniesz ze stałego prądu najlepiej zapodaj po drodze jakiś bezpiecznik 25A
Fr0styyy. Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 Najchętniej to bym to do skrzynki bezpieczników podłączył 25A mówisz? I dalej pytanie, czy nie da się bliżej siedzenia przysunąć ? No i rozpiska czarnej kostki i gdzie to do licznika podłaczyć
barrowiec1 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 mówiłem, że mam na drugim kompie http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-czujnik-zapiecia-pasow-dorezac-180741/
Fr0styyy. Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 Hmm tylko, że tam 2 przewody z tej wtyczki idą a u mnie 4.
Marcino87 Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Hmm tylko, że tam 2 przewody z tej wtyczki idą a u mnie 4. w której wtyczce masz 4 piny ?
Fr0styyy. Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Opublikowano 18 Marca 2013 W czarnej. http://i.imgur.com/YUWyBB3l.jpg
barrowiec1 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 ja myślę, że Ty po prostu masz dodatkowe sprawdzenie, czy Ty rzeczywiście zapiąłeś te pasy :polew:
rav85 Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 Pany podpowiedzcie jak teraz mam fotel z ledzwiani elektrycznymi bez podgrzewania a wsadze recaro elektryczne podgrzewane to bedzie fotel jezdzil? wiem o tym ze musze dolozyc wiazke grzania d*p
Rekomendowane odpowiedzi