Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o opinie - samochód idzie do 110 km/h i łapie muła ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam problem z moją audi A4B5 110 koni.

Samochód rozpędza się normalnie, wkręca do końca ale gdy dochodzi do prędkośći 110 km/h momętalnie go zamula i nie chce jechać później już nawet do tych 110, jednak po zgaszeniu i odpaleniu jest wszystko normalnie ale do tych 110 ponownie. co może być przyczyną ?

Oby nic poważnego...

Nie wiem jaki mam typ silnika ;/

Opublikowano

Było milion razy trzeba zrobić logi w dziale diagnostyka vag jest opis co i jak na 99 % turbina do czyszczenia ale po zrobieniu logów będzie pewne a przyczyną tego problemu jest zbyt delikatna jazda poniżej 2 tyś obrotów i katalizator zapchany

Opublikowano
  • Autor

Na kompie wyszło coś takiego:

Kwota kodów kłopotu:001

Kod kłopotu001:

17965 P1557 sp:

Sterowanie ciśnieniem ładowania Granica regulacyjna przeroczona

Opublikowano

Turbinę musisz przeczyśćić.

Opublikowano
  • Autor

N75 nie w takim razie, bo puszczanie gazu nic nie daje, w piątek przeczyszczę turbinę i przewody podciśnienia sprawdzę

Opublikowano

A nikt tam Ci przy silniku nie grzebał albo coś?

Ojciec miał identycznie tak samo przy pasacie do 110 i nic więcej

Przyczyna była taka, że mu elektryk :doh: zapłon przestawił :wallbash: czy coś tak takiego bo nie palił na dotyk.

Ale przyczyn tego stanu rzeczy może być wiele.

Opublikowano
  • Autor

Nie, u mnie nikt nie ruszał nic, auto pali na dotyk, do tych 110 idzie normalnie no ale przekraczając 110 łapie muła i porażka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj kolego mam bardzo podobne objawy w swoim audiku Napisz co bylo u ciebie przyczyna i co wogole bylo z tym silnikiem

Dzieki za odpowiedz

Opublikowano

Myśle, że powinien powstać nowy dział pt: " Błąd 005757, Notlauf, zapieczona geometria", bo juz nie chce sie czytać tych wałkowanych milion razy watkow :whistling: A wszystkim nowicjuszom obowiazkowo nakazac bezwglednie uzywanie szukajki. :whistling:

Opublikowano

Ciężko wpisać notlauf w Google a potem wyczyscić turbine...

Opublikowano

po to jest forum żeby zapytać, chłop zapytał a widze że tu wszyscy obeznani z wysokim poziomem wiedzy teoretycznej którym nie łaska odpowiedzieć ale za to łaska podkreślić swoje ego.

Opublikowano

po to jest forum żeby zapytać, chłop zapytał a widze że tu wszyscy obeznani z wysokim poziomem wiedzy teoretycznej którym nie łaska odpowiedzieć ale za to łaska podkreślić swoje ego.

Owszem, forum jest po to, żeby sobie nawzajem pomagac i rozwiazywac problemy, tylko trzeba przestrzegac kilku prostych podstawowych zasad:

Wyciag z regulaminu forum:

Przed założeniem nowego wątku prosimy sprawdzić, czy podobna dyskusja już się na forum nie toczyła (pomocna tu będzie wyszukiwarka - opcja "Szukaj"). .

Trzeba najpierw wlozyc troche wysilku i uzyc opcji :szukaj: zanim sie zalozy kolejny watek z tematem, ktory setki razy sie tutaj na forum powtarza :whistling:

Opublikowano

Owszem, forum jest po to, żeby sobie nawzajem pomagac i rozwiazywac problemy, tylko trzeba przestrzegac kilku prostych podstawowych zasad:

Wyciag z regulaminu forum:

Przed założeniem nowego wątku prosimy sprawdzić, czy podobna dyskusja już się na forum nie toczyła (pomocna tu będzie wyszukiwarka - opcja "Szukaj"). .

Trzeba najpierw wlozyc troche wysilku i uzyc opcji :szukaj: zanim sie zalozy kolejny watek z tematem, ktory setki razy sie tutaj na forum powtarza :whistling:

Żeby każdy w taki sposób potrafił odpowiedzieć to by było dobrze, ale niestety nie wszyscy potrafią. Jeden woli zarzucić cos komuś niż np odpisać normalnie i poinstruować co i jak.

Opublikowano

Podpisuję się... mam ten sam błąd w ALH 90KM.

Więc mówicie że gdy złapie muła to puścić gaz, przycisnąć do dechy i jak będzie szedł to n75 nie domaga ?

Ostatnio jechałem 180km/h i było wszystko ok :kwasny:

5977356800_1366030507.jpg