Skocz do zawartości
IGNOROWANY

antena DCF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem:kwasny: .ostatnio znikła mi antenka z wyświetlacza zegarów.nie funkcjonuje teraz godzina i data:shock3: tzn.nie ustawia sie automatycznie .czy ktoś wie jak ją włączyć ??

Opublikowano

Długo już nie działa? Czas aktualizuje się zawsze o 15.

Opublikowano

no nie działa od soboty wieczorem ,dziś rano ściągałem klemre na chwile myślałem że sie uruchomi ale dalej nic:(

---------- Post dopisany 19-03-2013 at 10:55 ---------- Poprzedni post napisany 18-03-2013 at 17:13 ----------

na prawde nikt nie wie co sie przydarzyło :confused4: czy po prostu nikt nie chce pomóc .:facepalm:

Opublikowano

aktualizacja zależy też od miejsca gdzie stawiasz samochód

już pisałem w innym wątku, że u siebie mam 2 takie miejsca (1500km od nadajnika) gdzie mogę w ciągu godziny odnowić ustawienia, i godzina tu nie ma znaczenia.

przestaw auto w inne miejsce, na otwartym terenie, być może są zakłócenia i dlatego sygnał się nie pojawia....

swoją drogą, polecam sprawdzenie siły sygnału jakimkolwiek zegarkiem sterowanym radiowo kupionym np. w LIDLu czy Carrefour. rzeczywiście wskazuje czy akcja się powiedzie

Opublikowano

ale dziwi mnie fakt że niedawno tzn.2 miesiące temu odpinałem aku i po zapięciu klemry wszystko zaktualizowało mi sie po góra 5 minutach a teraz stoje praktycznie w tym samym miejscu i nic.zresztą troche jeżdze więc zmieniam położenie .a jeszcze takie pytanie mam .czy to że nie łapie mi tego zasięgu ma coś wspólnego z navi ? tzn czy będzie działać często z niej korzystam w niemczech ale polskich map nie mam i nie da sie sprawdzić .a przyjechałem na święta do kraju i wolał bym wszystkie usterki naprawiać tutaj>

Opublikowano

nawigacja tu nic nie ma do tego.

spróbuj jeszcze poczekać jeden, dwa dni.

sam piszesz przecież, że jesteś w DE więc do nadajnika masz bardzo blisko. w PL, a tym bardziej jak widzę że Rzeszów, to ok 1000 km i do tego góry...

poza tym zauważyłem, że pogoda ma duży wpływ na szybkość łapania FIXa