Opublikowano 21 Marca 201313 l Jeśli chcemy aby w aucie przed 1999 rokiem czyli przed "liftem" można było odryglować, uchylić, otworzyć klapę bagażnika z pilota potrzebujemy następujące części. Siłownik zamka klapy bagażnika z audi a4 b5 polift Zamek klapy bagażnika z audi a4 b5 polift z obowiązkowym miejscem na dwa cięgna A to stary zamek z miejscem na jedno cięgno którego nie potrzebujemy Dokładamy sterownik centralnego zamka z pilotem na 3 przyciski i funkcją otwierania klapy bagażnika, albo wkładamy pompkę centralnego zamka z a4 b5 polift z ori pilotem na 3 przyciski. Aby pociągnąć kable musimy wiedzieć czym będziemy sterować otwieraniem klapy. Jeśli nasz sterownik ma wyjście na otwieranie klapy bagażnika to w instrukcji będzie pisało czym jest sterowany plusem czy minusem. Jeśli sterownik steruję plusem to ciągniemy tylko 1 dodatkowy kabel od siłownika do sterownika ponieważ masę bierzemy od lampki podświetlającej tablicy rejestracyjnej. Jeśli minusem to ciągniemy dwa kable, pierwszy (minus) z siłownika do sterownika i drugi(plus) np do zasilania dołożonego sterownika. I jeśli ktoś podoła i będzie chciał otwieranie klapy to zapraszam do działu sprzedam http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/audi-a4-b5-sedan-automatycznie-otwiera-klapa-bagaznika-pilota-265759/
Opublikowano 26 Marca 201313 l Powiedz kolego czy w avancie jest podobnie?? też trzeba wymieniać zamek ryglujący?? bo kurde mam już wszystko tzn. kable przeciągnięte, siłownik, centralke z funkcją otwierania bagażnika ale kurde coś nie mogę się za to zabrać. i tak właśnie teraz niewiem czy ten zamek też muszę wymienić.
Opublikowano 26 Marca 201313 l Autor Co do avanta jestem zielony, czy u ciebie klapę też otwiera się ręcznie wciskając bębenek zamka czy otwiera na zasadzie mikrostyków?
Opublikowano 26 Marca 201313 l Autor jak masz zwykłą klamkę to chyba powinien być rygiel na jedno cięgno więc do wymiany. Ale trzeba sprawdzić.
Opublikowano 30 Marca 201313 l hmm, myślę że nawet dałoby radę to zrobić na bazie starego zamka, spawarka lub wiertarka w rękę i uchwyt na drugie cięgno można wyrzeźbić. A co do siłownika to na allegro są uniwersalne po niecałe 10zł Mam dokładany alarm, 2 przyciski na pilocie, ale muszę sprawdzić czy nie ma opcji dodatkowego wyjścia sygnału ze sterownika np. po przytrzymaniu dłuższym któregoś przycisku
Opublikowano 31 Marca 201313 l tutaj fajny temat jak to ogarnac z wymiarami, co prawda to z passata ale montaz i konstrukcja identyczna to powinno pasowac Umbau einer Heckklappe vom Passat Variant 3BG an einen 3B
Opublikowano 31 Marca 201313 l Autor Ale czy warto się w to bawić jak sam zamek kosztuje 30 zł z wysyłka? Z ori mocowaniem pod słownik? Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 31 Marca 201313 l Autor Głównie chodzi o to że nowy zamek ma plastikowe zatrzaski żeby dźwignia nie wypadła a tego raczej nie uda się zrobić, ale niech każdy kombinuje w końcu o to w tym chodzi. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 1 Kwietnia 201313 l Witam gdzie dostanę sterownik centralnego zamka z pilotem na 3 przyciski ? mam audi a4 b5 97 afn wszystko pneumatycznie sterowane "raczej" mam pilot z dwoma przyciskami ori nie da rady przerobic jakos tego pilota ?
Opublikowano 7 Kwietnia 201313 l Szymon a powiedz mi taką rzecz. Mam audi z 1999r polift wiadomo,co muszę zrobić i co potrzebuje żeby ogarnąć temat?
Opublikowano 11 Kwietnia 201313 l jak ktos mysli o takiej przeróbce to mam taki zestaw do oddania po kosztach http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/zestaw-przerobke-klapy-automat-269450/
Opublikowano 19 Kwietnia 201313 l Skąd wezmę taki siłownik zamka klapy bagażnika z audi a4 b5 polift czy do rocznika 1997r będzie pasował bez problemu?
Opublikowano 19 Kwietnia 201313 l musisz zmienic tez zamek ten co na fotach i wtedy wszystko pasuje, pod siłownik tylko musisz przewiercic 2 otworki. popytaj o czesci forumowych rzeźników audiczek, zawsze ktorys cos ma. albo po prostu wystaw ogłoszenie ze kupisz to sami beda sie zgłaszac z gratami zeby Ci sprzedac:wink:
Opublikowano 19 Kwietnia 201313 l Jak już tak rezacie te klapy to może ma ktoś patent na ograniczenie jej otwarcia? Korci mnie ten patent ale na klapie stoi zawsze antena CB więc takie j*bnięcie klapy na max w górę mogłoby być smutne
Opublikowano 21 Czerwca 201313 l Ja Zrobiłem otwieranie klapy z pilota w avancie przedliftem i działa super. ;-)
Opublikowano 22 Czerwca 201313 l Jak już tak rezacie te klapy to może ma ktoś patent na ograniczenie jej otwarcia?Korci mnie ten patent ale na klapie stoi zawsze antena CB więc takie j*bnięcie klapy na max w górę mogłoby być smutne kup silowniki fa krosno, one sa krotsze o pol centymetra od fabrycznych i klapa nie otwiera sie do konca:wink: