noxix Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Panowie - od niedawna jestem właścicielem B8 quattro 2.0 143 KM s-line 125 kkm Założyłem zimowe koła na felgach stalowych i przy prędkościach 70-80 km/h oraz 140-150 pojawiają się drgania - takie jak na źle wyważonych kołach. Nowe opony - wyważam zawsze u jednego mechaniora więc to raczej nie to. Słyszałem że zawias w b8 jest cholernie wyczulony na opony i powinno się stosować do tego samochodu opony z oznaczeniem sortu AA - czy to prawda? Mam do wymiany również poduszkę pod skrzynią - ale czekam na przegląd - czy to może powodować drgania ? Mam też wrażenie że przy wyższych prędkościach (160-180) słychać lekkie buczenie z tylnego dyfra - czy to normalne w quattro ? Ogólnie trochę podcięło mi skrzydła ponieważ przesiadłem się z B7 2.0 TDI BPW, którym zrobiłem lekko ponad 100kkm w niespełna dwa lata i szok. Cieszę się że B8 nie zamówiłem w salonie bo tego bym nie rozchodził... Mam s-line ze sportowym fotelem i zawiasem ale patrząc na detale w b8 mam lekką załamkę, autko nowsze - teoretycznie powinno być lepsze a tu mizerna jakość wykonania. To już moje trzecie audi i nie biadole baboli nawet teraz jak wsiadam do b7 to czuć że b7 to audi w b8 niestety widać z zewnątrz że to audi ---------- Post dopisany 22-05-2013 at 11:59 ---------- Poprzedni post napisany 24-03-2013 at 10:32 ---------- Panowie, może ktoś podpowie, skąd takie drgania / czasem przechodzące w wibracje lub lekkie buczenie ? Sam już nie wiem, czy to kwestia opon, felg ? Niby mam 19 cali na profilu 35 ale na zimówkach na wyższym profilu było zdecydowanie gorzej. Sprawdzić fele czy nie są pogięte ? Co radzicie ?
wrclaguna Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 ====> http://a4-klub.pl/uklad-kierowniczy-97/drgania-kierownicy-zakresie-google-page-rankingedkosci-110-140-a-235822/
Rekomendowane odpowiedzi