Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Hamulce od S8 D2 FL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mogę nabyć okazyjnie komplet tarcz i zacisków przednich od S8 D2 FL. Czy podejdzie ten komplet do A4?

Opublikowano

kolego zwrotnice do wymiany

Opublikowano

No właśnie nie jestem pewien tego Bo z tego co pamiętam to A4 przed i po FL miały inne zwrotnice.

Znalazłem coś takiego z forum passata.

(Chciałbym dodać jeszcze coś od siebie odnośnie modernizacji hamulców zestawu z zaciskami dwutłoczkowymi HP-2 i tarczą 321/30. Użytkownicy Passatów z aluminiowymi zwrotnicami o numerze 4B3407257D, 4B3407253D, 4B3407253G mają ułatwioną modernizację ponieważ muszą wymienić jedynie zacisk na HP-2. Ja swój zestaw zadaptowałem z Audi S6 4.2

Jeżeli zwrotnica w Twoim aucie posiada numer 4B3407253G (4B3407257D, 4B3407253D) to:

- zaciski (zintegrowane jarzma) 4B0615107B, 4B0615108B

- tarcze 4B3615301 (ATE 24.0130-0174.1, Zimmermann Sport 100.3324.50)

- klocki )

Opublikowano

Kolego wciskasz troche ciemnotę ludowi prostemu, ale tylko troche

pomijam fakt że temat był juz omawiany, ale do rzeczy

oprócz zwrotnic które tutaj opisałeś potrzebujesz jeszcze dolne proste wahacze

z racji tego że ta zwrotnica ma otwór na większy sworzen

kolejna sprawa to taka że wpisałes zły nr tarczy, ta tarcza nie podejdzie do tego zestawu

prawidłowy nr to: 24.0130-0113.1

i ostatnia sprawa.... te zaciski to szajs, lepiej zastosować jednotłoczkowe zaciski Ate

Opublikowano

Wiesz skopiowałem czyjąś wypowiedz z forum passata temu podałem to w nawiasie :P. Odpuściłem temat.

Opublikowano

dlaczego ????

w przypadku Twojego auta sprawa jest bardzo prosta

zmieniasz: zwrotnice, prosty dolny wahacz, zaciski i tarcze z klockami

wszystko P&P i jezdzisz, orientacyjny koszt z robocizną ok 2000zł

Opublikowano

Gdybym miał posypany przód to była by taka opcja. A tak po co w takim starym i tanim aucie wymieniać coś co jest dobre.Kończą mi się przednie hamulce muszę je wymienić i to jest dobry moment na moda. Ale w grę wchodzą tylko tarcze i kompletne zaciski.

Opublikowano
Gdybym miał posypany przód to była by taka opcja. A tak po co w takim starym i tanim aucie wymieniać coś co jest dobre.Kończą mi się przednie hamulce muszę je wymienić i to jest dobry moment na moda. Ale w grę wchodzą tylko tarcze i kompletne zaciski.

biorąc pod uwagę masę b5 z 2.5 to standardowe heble na pewno nie są w tym aucie dobre :wink:

Opublikowano

W tej masie 320mm to niezbędne minimum.

Opublikowano

biorąc pod uwagę masę b5 z 2.5 to standardowe heble na pewno nie są w tym aucie dobre :wink:

Temu właśnie myślę nad czymś większym przy okazji Wymiany tarcz na nowe. Chyba skończy się na standardowym rozwiązaniu 312mm.

Opublikowano

Budżetowe rozwiązanie jest złym pomysłem.....320 z dobrym klockiem minimum

Opublikowano

Od czego by podeszła tarcza i zacisk? By nie zmieniać całej wymienionej wyżej reszty gratów.

Opublikowano

A6 C5 przedlift, na przykład...