Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zawieszenie komplet Eibach B12 Pro-kit UPDATE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was ma taki komplet B12 Eibach Pro-kit : Eibach - ? Ja mam obecnie 1BA fabrycznie i chcę trochę obniżyć aby poprawić warunki trakcyjne auta bo i wymiana amorytyzatorów mi się zbliża więc pomyślałem ,że przy okazji zmienię na coś takiego. Czy strasznie na komforcie jazdy przy tym zawieszeniu się traci? Czy to jest okrutnie sztywne? Nie chciałbym tracic na komforcie jazdy bo wiadomo jakie drogi są w naszym kraju :facepalm: Dla ułatwienia dodam ,że nie chcę obniżać auta powyżej 30mm.

Opublikowano

Eibach w połączeniu z seryjnym amorem daje znikomy spadek komfortu, ale za to wygląd i prowadzenie bezcenne.

Opublikowano

Nie miałem dokładnie takiego zestawu ale testowałem właśnie Eibach Pro Kit i amorki Bilsteina i powiem tak, w stosunku do 1BA różnica w komforcie prawie niezauważalna a prowadzenie zdecydowanie na + Ja byłem mega zadowolony bo chciałem troszkę obniżyć ale aby nie tracić na komforcie ze względu na jazdę z rodziną. Jeździłem na H&R i były o wiele twardsze, jeśli ktoś chce zachować komfort i wygląd to Eibach jest genialny :wink:

Opublikowano

Właśnie o to mi chodzi, żeby na komforcie amortyzacji nie stracić . Zależy mi na lepszej trakcji auta (bo auto do słabizny nie należy :-)) ) a nie na super twardym zawiasie. Nie planuję wymieniać samych springów ale cały komplet jak z linka powyżej. Dzięki za pierwsze info Panowie. :-)

Opublikowano

Jak masz teraz 1BE lub 1BV i amorki w dobrym stanie to możesz spokojnie wsadzić same sprężyny :wink:

Opublikowano

Mam 1BA więc cały komplet planuję wymienić :decayed:

---------- Post dopisany 09-05-2013 at 00:41 ---------- Poprzedni post napisany 28-03-2013 at 00:34 ----------

Zawias zmieniony na ten z 1 postu.Jest jak pisaliście.

Obecnie całe 1BA do quattro mam do sprzedania z mojego. Jakby ktoś chciał to za 400 pln oddam. Wiadomość na priva.

Opublikowano

I jak wrażenia z jazdy? :naughty:

Opublikowano

Jest sztywniejszy ale na komforcie nie stracił. Wiadomo - krótsze sprężyny. Usiadł dokładnie 3,5 cm (sprawdzałem po przejechaniu 500 km po różnych drogach).Myslałem ,że już na nic nie wjadę po zmianie zawiasów a tu niespodzianka - jest wyżej niż moje ex. BMW E90 w sport pakecie. Zawieszenie super wybiera nierówności. Auto prowadzi się jak po szynach :decayed:. Trzeba tylko uważać na garby w drodze :grin:.

Tak teraz z boku wygląda: photobhb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Polecam - zmiana na plus :whistling:. Już żadnych zmian nie planuję. Jedyny dodatek co w tym aucie od nowości zmieniłem (poza obecnym zawieszeniem) to oryginalne ledy do tablicy rejestracyjnej z adapterem Kufatec. Reszta w aucie była w standardzie i mi odpowiada bo jest to co miało być :hi:

Dzięki za wszelkie sugestie i porady Panowie :hi::hi::hi:

PS. Wiem , opony nie wyczernione bo zdjęcie zrobione po trasie i w dodatku telefonem więc jakość taka sobie :polew:

Opublikowano

Cieszę się że Ci również odpowiada. Wg mnie bardzo ładnie wygląda :wink:

Opublikowano

fele 18 ` ?:naughty:

Jest sztywniejszy ale na komforcie nie stracił. Wiadomo - krótsze sprężyny. Usiadł dokładnie 3,5 cm (sprawdzałem po przejechaniu 500 km po różnych drogach).Myslałem ,że już na nic nie wjadę po zmianie zawiasów a tu niespodzianka - jest wyżej niż moje ex. BMW E90 w sport pakecie. Zawieszenie super wybiera nierówności. Auto prowadzi się jak po szynach :decayed:. Trzeba tylko uważać na garby w drodze :grin:.

Tak teraz z boku wygląda: http://img4.imageshack.us/img4/3751/photobhb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Polecam - zmiana na plus :whistling:. Już żadnych zmian nie planuję. Jedyny dodatek co w tym aucie od nowości zmieniłem (poza obecnym zawieszeniem) to oryginalne ledy do tablicy rejestracyjnej z adapterem Kufatec. Reszta w aucie była w standardzie i mi odpowiada bo jest to co miało być :hi:

Dzięki za wszelkie sugestie i porady Panowie :hi::hi::hi:

PS. Wiem , opony nie wyczernione bo zdjęcie zrobione po trasie i w dodatku telefonem więc jakość taka sobie :polew:

---------- Post dopisany at 12:05 ---------- Poprzedni post napisany at 11:54 ----------

:kMa ktoś na sprzedaż Eibach - 30 ? :kox:

Opublikowano
fele 18 ` ?:naughty:

Tak - fabrycznie takie były RS6, na zimę mam RS4.