Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Działanie, montaż i wymiana Vaccum pompy (tandemowa) w Audi A4 B6 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak

Opublikowano
  • Autor

Miedzy innymi po to założyłem ten temat, gadałem z gościem który twierdzi, ze występują zestawy naprawcze na Tandem Pompy. Byłem chyba w 5 sklepach nigdzie tego nie ma, google tez nic nie pokazały, więc zostaje nam tylko wymiana całej pompy

Opublikowano

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

pewnie o takie coś Ci chodzi - ok 200 zł. Dopytaj czy podejdzie do Twojej pompy.

Uszczelki sprzedaje użytkownik WMQUATTRO, co do jakości nie wypowiem się bo nie kupowałem u niego.

Opublikowano

są zestawy naprawcze do tych pomp,w skład takiego zestawy wchodzą wszystkie uszczelki. Na allegro kolkakrotnie widziałem. Aby to była winna ta pompa bo w gorszym wypadku mam wywalone gniazda pompek w głowicy i objawy są pobone.

Opublikowano
  • Autor

O cos takiego mi chodziło, ale myslałem ze bedzie sporo tansze :facepalm: chyba lepiej kupić używkę lub troche dołożyć i nową

Opublikowano

Cena tych kilku uszczelek zabija:facepalm: Za te pieniądze to kupi używkę z młodszych lat i po kłopocie.

Opublikowano
  • Autor

Tak zestaw uszczelek wogóle sie nie opłaca, ile kosztuje nowa pompa ???

Opublikowano

nowa powyżej 1000 zł.

Opublikowano
  • Autor

O masz :facepalm: Czyli moja pompa ma u mnie dożywocie :grin:

Opublikowano

Panowie znalazłem tu coś takiego -

Pompa vacum audi seat skoda vw 1.9 tdi 038145209n Kolmot Auto Elektronika

Dołączam się do tematu bo mam podobne zmartwienie ... cieknie gdzieś z vacuum ale na początek powymieniałbym wszystkie uszczelki ale :

USZCZELKI POMPY PALIWA VACUM TDI 038145209 E H K (3148538226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

cena SZOKUJE !!!

Staram się jeszcze gdzieś może taniej znaleźć tylko ciekawe z jakim rezultatem ... :/

Wolałbym poczekać z wymianą pompy.

Opublikowano
Panowie znalazłem tu coś takiego -

Pompa vacum audi seat skoda vw 1.9 tdi 038145209n Kolmot Auto Elektronika

Dołączam się do tematu bo mam podobne zmartwienie ... cieknie gdzieś z vacuum ale na początek powymieniałbym wszystkie uszczelki ale :

USZCZELKI POMPY PALIWA VACUM TDI 038145209 E H K (3148538226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

cena SZOKUJE !!!

Staram się jeszcze gdzieś może taniej znaleźć tylko ciekawe z jakim rezultatem ... :/

Wolałbym poczekać z wymianą pompy.

Właśnie taką sama kupiłem tylko używkę za 140zł i jestem mega zadowolony:decayed: nie brakuje na alledrogo tego:wink:

Opublikowano

machina, a jakie miałęś objawy ? trzeba pompe vacum wymieniać razem z uszczelkami ? Ile czasu zajmuje wymiana ?

Opublikowano
  • Autor

Objawy mogą być dwa. Cofające się paliwo i problemy z odpaleniem, lub brak podciśnienia i problemy z hamulcami i turbiną. Lejące sie paliwo po obudowie jest oczywiste więc tego nie wliczam.

Opublikowano

lukasz, a jak mam objaw tylko przerywania, szarpania w okolicy 2800-3000 obrotów podczas przyśpieszania ? hamulce ok, turbo przeładowuje

Opublikowano
  • Autor

Kiedy wymieniałeś filtr paliwa ???? Bardzo przeładowuje ????? Jesli masz logi to wklej.

Opublikowano

lukaszooo a w jakim stanie masz same PD ? bo objawy które piszesz wskazują też na pompki ? może już kiepsko rozpylają i stąd ten problem ? wrzuć logi z bloków 04,13,18,23 podczas odpalania na zimno

Opublikowano
  • Autor

Pompki były sprawdzane na specjalnej maszynerii i maja się całkiem dobrze, w moim przypadku problem tkwi na 99% w tandemie, ponieważ wszystko inne zostało wymienione. Po dłuższym przemyśleniu, nie mam zamiaru kombinować z vacum bo jedyny problem jaki mam to delikatne zająknięcie po odpaleniu, teraz przy temp ok 0 problem praktycznie nie występuje

Opublikowano

Miałem dwa objawy; lejące się paliwo i ruszający się króciec od podciśnienia który trochę zaklepałem i było ok. Na cieknące paliwo pomogła wymiana pompy:wink:

Dodatkowo za 30 zł zakupiłem metalową uszczelkę pod pompę.