warius Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 witam dzis zobaczylem ze moj halogenik lewy jest zaparowany. co moze byc przyczyna i jak temu zaradzic. wszedzie pisze o parowaniu lamp ale o halo. nic nie znalazlem. i jeszcze jedno. jestem na etapie montazu hidow i teraz mam dylemat czy jak wywierce dziury na kable w zaslepce oslaniajacej zaowke to musze to jakos usczelniac ( przy kablach z zestawu jest taka okragla guma) , czy istnieje grozba ze moga mi parowac lamki bo jesli tak juz sam nie wiem czy warto. czy mial ktos taki przypadek z halogenami i hidami. prosze o podpowiedz.
warius Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Opublikowano 6 Lipca 2008 a gdzie sie on znajduje i jak sie do niego dostac?
HiRide Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 a gdzie sie on znajduje i jak sie do niego dostac? a gdzie sie moze znajdowac odpowietrznik halogenu? chyba nie w bagazniku ? wykrec halogen i bedziesz wszystko wiedzial
krajek_007 Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 mi też paruje halogen ale tylko zimą i to przez to że ma pękniętą szybkę (od jakiegoś kamienia) <- stąd moje pytanie: da się wymienić samą szybkę od halogenu czy też trzeba cały kupić (bez sensu)
Gość Trzeniu Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 a gdzie sie on znajduje i jak sie do niego dostac? a gdzie sie moze znajdowac odpowietrznik halogenu? chyba nie w bagazniku ? wykrec halogen i bedziesz wszystko wiedzial
HiRide Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 mi też paruje halogen ale tylko zimą i to przez to że ma pękniętą szybkę (od jakiegoś kamienia) <- stąd moje pytanie: da się wymienić samą szybkę od halogenu czy też trzeba cały kupić (bez sensu) ostatno wyciagalem kratki wokol halogenow ale nie pamietam juz czy jest szklo klejone czy jakos inaczej mocowane.Na 99,9% pisze ze klejone i trzeba wymienic caly halogen.Nie spotkalem sie jeszcze z halogenem ktory mialby szklo mocowane inaczej niz na kleju/silikonie.Pociagnij mocniej kratke i sprawa bedzie jasna.5 minut roboty
krajek_007 Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 mi też paruje halogen ale tylko zimą i to przez to że ma pękniętą szybkę (od jakiegoś kamienia) <- stąd moje pytanie: da się wymienić samą szybkę od halogenu czy też trzeba cały kupić (bez sensu) ostatno wyciagalem kratki wokol halogenow ale nie pamietam juz czy jest szklo klejone czy jakos inaczej mocowane.Na 99,9% pisze ze klejone i trzeba wymienic caly halogen.Nie spotkalem sie jeszcze z halogenem ktory mialby szklo mocowane inaczej niz na kleju/silikonie.Pociagnij mocniej kratke i sprawa bedzie jasna.5 minut roboty czyli kratkę trzeba tylko mocno pociągnąć i grzecznie wyjdzie? nic nie trzeba podważać, przesuwać itd? - nie chcę połamać a np w A6 kumpel ma przebieg spooory i mu szkła reflektorów już zżółtkły, mimo że są klejone to czasem można upolować same szkła by wymienić - już raz się spotkałem ale potem już na allegro nie widziałem, podobno gdzieś w necie są nawet instrukcje jak to dokładnie zrobić, więc może klejone nie jest nie do pokonania
Wąski Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 Tak pocniej pociagnij i powinno wyjść szkła są klejone na sylikonie.Odpowiecznik z tyłu koszt nowego ok 50-80 zł Szkła mozna wymienic,należy wystrugać stare a potem na sylikonie przykleić nowe
Rekomendowane odpowiedzi