MarcinS4 Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 Witam. Co jaki czas wymienia się pasek klinowy czy wieloklinowy posiadam klimę i jak sprawdzić czy już nadszedł czas wymiany. * nazywaj proszę wątki zgodnie z regulaminem forum (ten poprawiłem) - Łukasz
sisi1977 Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 w książce serwisowej napisane jest ze pasek wymienia sie w razie wykruszen i peknieć,hałaśliwej pracy,uszkodzeń polegających na poprzecznych pęknięciach żeber,wyrwania odcinków żeber,odkładaniu sie stwardniałych zanieczyszczń i drobnych kamyków między żebrami,wystrzępieniach i zuzyciu boków gómowych żeber.NIE ma napisane co ile i co jaki czas sie wymienia
lukaszek13ns Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 ja mam napisane w ksiazce serwisowej ze sprawdza sie je po 120 tysiacach, ale nie pisze co ile wymieniac, ale wymieniaj razem z rozrzadem, ja tak zawsze robie, nie zapomnij rowniez o napinaczach. ze by sprawdzic pasek od klimy w jakim jest stanie musisz nie stety wejsc pod auto, gdyz z tamtad jest najlepiej widoczny.
Rekomendowane odpowiedzi