Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Środek do pielęgnacji kokpitu (platików)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja stosowałem. 1:20 będzie za mało. Weź 1:10. 1:10 używam do całego wnętrza i jest wszystko oki.

Opublikowano

No ja stosowałem. 1:20 będzie za mało. Weź 1:10. 1:10 używam do całego wnętrza i jest wszystko oki.

I też tego nilsena stosujesz tak ? Polecasz czy raczej lepiej co innego ?

Opublikowano

Czytam ten temat z zaciekawieniem i na wiosne na pewno spróbuje preparatów ktore polecacie bo nawet nie wiedzialem, że takowe istnieja [emoji4] Obecnie moge polecic mleczko z autolandu dla tych ktorzy nie chca wydawac za duzo na kosmetyki a nie lubia blyszczacego i lepiacego plaka. Od dawna uzywam i jest spoko a do tego jest matowy. Auto dokładnie umylem płynem do naczyń bo poprzednik tak go wyplakowal ze az swiecilo i pozniej juz tylko zawsze tym mleczkiem. Nie jest to preparat profesionalny ale moim zdaniem o niebo lepszy od plaka. Starcza na dlugo bo nie jest w szpraju a cena kolo 12zl.

006950dd5a4dd23e8deedcd54bfc69bb.jpg

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez osa_84

Opublikowano

Tak używam go. Miałem takie same wątpliwości co Ty. Jest spoko bo można rozcieńczać i używać do wszystkiego a przy tym jest wydajny i spełnia swoje zadanie. Możesz też myć felgi/silnik, smary również dobrze usuwa. Nawet kuchenkę w domu możesz przemyć :wink:

Opublikowano

Tak używam go. Miałem takie same wątpliwości co Ty. Jest spoko bo można rozcieńczać i używać do wszystkiego a przy tym jest wydajny i spełnia swoje zadanie. Możesz też myć felgi/silnik, smary również dobrze usuwa. Nawet kuchenkę w domu możesz przemyć :wink:
O to fajnie, chodzi mi głównie aby tym oblecieć trudno dostępne miejsca, typu klimatronik, radio, nawiewy, wnęki drzwi, grill z przodu, wlew paliwa itp. :). No to raczej się pokuszę :)

Edytowane przez A4CCH

Opublikowano

No bez obaw. Śmiało kupuj. Cena też jest dobra w porównaniu do innych a spełnia swoje zadania :wink:

Opublikowano

A często bym przecierasz deskę ? Czy tak raz na czas ? Ja myślę oblecieć APC, wilgotna fibra, potem poorboya NL. I za każdym razem jak się pobrudzi to powtarzać cykl czy lepiej np. APC co jakiś czas ?

Opublikowano

Do bierzącej pielęgnacji wnętrza kup sobie dedykowany detailer i wystarczy Ci.

Opublikowano

A często bym przecierasz deskę ? Czy tak raz na czas ? Ja myślę oblecieć APC, wilgotna fibra, potem poorboya NL. I za każdym razem jak się pobrudzi to powtarzać cykl czy lepiej np. APC co jakiś czas ?

Raczej jak użyjesz APC to ten dressing (Poorboy NL) po prostu zejdzie więc to bez sensu. Ja sprzątam auto raz na miesiąc albo raz na 6-8tyg zależy od tego czy mam czas. Powtarzam zawsze cały ten zabieg w takiej kolejności jak napisałeś

Opublikowano

Do bierzącej pielęgnacji wnętrza kup sobie dedykowany detailer i wystarczy Ci.

Co masz np. na myśli ?

Opublikowano

http://shiningcar.pl/pl/p/ADBL-Interior-QD-500ml/2355

To zafundowałem ojcu i jest zadowolony wcześniej miał porządnie wyczyszczone plastiki, a teraz od czasu do czasu psiknie i przetrze i efekt fajny dla oka :)

Przed aplikacją tylko kurz ściera i wszystko bez czyszczenia APC za każdym razem. Bo prawdę mówiąc jak będziesz tak co chwile walił chemie na ten kokpit to z biegiem czasu będzie się niszczył. Jakby nie patrzeć to jest jednak chemia.

Ja powtarzam zawsze , że trzeba doprowadzić coś do jak najlepszego stanu, a później poprostu systematycznie pięlegnować. Nie będziesz musiał wtedy poświęcać tyle czasu na dane czynności.

Opublikowano

Ja uzywam Auto Finesse Spritz, mam tez resztke Chemical Guys Inner Clean i polecam, jako APC stosuje Auto Finesse Total Interior Cleaner.....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jakie stężenia panowie np: plastiki zewnętrzne (grill itp.), jakie do gumy (wlew paliwa, uszczelki zewnętrzne te przy szybach) APC, oczywiście nie uszkodzi lakieru ?

Edytowane przez A4CCH

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od siebie mogę polecic gtechniq matte dash

Używałem wielu środków i ten daje super matowy efekt.

Jedyny minus to cena ale i tak warto.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja moge polecic poorboy's natural look, ładnie pachnie, i jest bardzo wydajny. Troche drogi niesetety

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 23.01.2017 o 13:30, maciej12312 napisał:

Ja moge polecic poorboy's natural look, ładnie pachnie, i jest bardzo wydajny. Troche drogi niesetety

Jeżeli policzysz sobie kwotę zakupu i podzielisz przez ilość aplikacji to wychodzą DOSŁOWNIE gorsze. Wg Poorboy's Natural Look mnie jeden z najlepszych produktów do wnętrza na rynku. Pozatym tego produktu możesz używać także do skóry, vinylu czy gumy a nie każdy produkt do "kokpitu" daje takie możliwości :decayed:

Opublikowano

Dzisiaj użyłem Meguiars Natural Shine Protectant i niestety straszna lipa. Chyba nie nadaje się na plastiki w A4 B6. Natomiast wycieraczki przyciemnił ;) 

Czas zamówić PB Natural Look 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja od siebie polecam Nielsen Finesse dressing do plastików, satynowe wykończenie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Teraz, seniu001 napisał:

Ja od siebie polecam Nielsen Finesse dressing do plastików, satynowe wykończenie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Za ta cene faktyczne bardzo dobry :good:

Opublikowano
Dnia 26.03.2017 o 15:23, rafal_z_2010 napisał:

Dzisiaj użyłem Meguiars Natural Shine Protectant i niestety straszna lipa

bo on nie daje połysku ;) jak dla mnie świetny produkt ,  plastiki i kokpit wygladaja naturalnie a nie lubie jak sa nablyszczone takze kto co woli ;) a i daje fajna powloke  zapobiega osiadaniu sie kurzu co mnie zawsze denerwowalo