JawoR36 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam, szukam pomocy w podłączeniu parktronika. Potrzebuję jakiś schematów lub czegokolwiek innego co mogłoby mi się przydać. Pozdrawiam
JawoR36 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2013 O kuźwa Mam kable w rękach, patrzę na schemat, patrzę na kable i zero zlokalizowania.. Może spróbujemy inaczej. Ktoś kto umie powyższe schematy przerobić na łopatologiczne myślenie. Czujniki idą sobie do brzęczka i do sterownika. Od sterownika idą dwie wiązki kabli, ażeby wejść w wpięcia pod konsolą po lewej stronie. Biała kostka. Następnie te kabelki się rozbiegają po np przekaźniki świateł, masy, plusy itp, a jeden z nich jest fioletowo czerwony, cienki, on, przy wyplątywaniu wiązki mi się przeciął i ni hu hu nie mogę znaleźć jego drugiego końca, by sprawdzić gdzie ma iść. Drugi kabelek to biało czerwony kabel, który przechodzi przez całą konsolą i schodzi spowrotem "w kabinę" tyle tylko, że po prawej stronie pod konsolą i tego kabla niestety też nie jest w stanie rozgryść jak i gdzie ma iść. Pomożecie?
Bromchit Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Napisz konkretnie z jakimi kabelkami masz problem (kolory) i z jakiego pinu (sterownik, kostka) dany kabelek wychodzi. Tak będzie szybciej i jaśniej. A co do tego kabelka fioletowo-czerwonego, to faktycznie w ogóle takiego kabelka nie mogę zlokalizować na schemacie. Ale to nic napisz jasno z którymi kabelkami masz problem i wtedy będziemy myśleć.
Rekomendowane odpowiedzi