spawacz1 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 koledzy mam pytanie w moim ADR z 97roku jest przepustnica o numerze 058133063H moja powoli zaczyna szwankować i jest do kupienia u nas na forum z A4cabrio z 00roku przepustnicę o numerze 058133063N czy ta druga będzie pasować i czym się różni?
spawacz1 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 właśnie ja też tak uważam że numer jest ważny tylko dziwi mnie jedno że na zdjęciach jest ona identyczna jak ta moja i nie wiem w czym jest różnica? dlatego zadałem pytanie na pierwszy rzut oka to jest to samo tylko ta ostatnia literka nieszczęsna:grin:
wilku213 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dokładnie, na bank nie podejdzie, sam się dowiadywałem, bo u siebie zmieniałem. Jest tam jakaś różnica, nie pamiętam jaka
spawacz1 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2013 czyli szukam dalej no lipa nówka nie należy do tanich:grin:
rafal9119 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 jak masz gdzies na sprawdzenie (podmianke) to sprawdz moze uda ci sie spasowac inna o innych numerach
wojtek79 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Nie wiem czy to coś pomoże ale kiedyś pytałem w serwisie audi o oznaczenie literowe po numerze części. Co prawda rozmowa dotyczyła regulatora ciśnienia paliwa ale gość powiedział że ważny jest numer a nie litera ponieważ litera oznacza jakby lata produkcji i skoro numer się zgadza to musi pasować. Dlatego myślę że ta przepustnica ci podejdzie. Mój stary regulator był 078 133 534 A, natomiast teraz mam założony 078 133 534 C. Po prostu regulator z literą C jest młodszy od tego z literą A. Dla ciekawości powiem ci że ja też mam przepustnicę o numerze takim jak twoja 058 133 063 lecz nie mam na końcu żadnej litery a auto jest z roku 95. Uważam że ty masz literę H a ta z literą N jest taka sama tylko młodsza.
Rekomendowane odpowiedzi