tommylee Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 Witajcie, mam problem z kolektorem ssącym a dokładnie z uszkodzonym wałkiem sterującym ilością powietrza do poszczególnych kanałów. Ukręciło się mocowanie tego wałka do urządzenia sterowanego podciśnieniem. Sytuację pokazują zdjęcia. Moje pytanie: czy można to kupić jako osobną część? Czy maź jaka na tym wałku jest to smar czy olej? Czy ten wałek ma być taki osmarowany?? Jeżeli ktoś miał temat u siebie lub ma taką część to proszę bardzo o pomoc. Dzięki z góry.
krotki Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 wymieniałem u siebie - był w takim samym stanie... - mam do sprzedania -masz wiadomość na priv.
tommylee Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Opublikowano 7 Lipca 2008 a jak to się stało, że wymieniłeś u siebie i masz do sprzedania? ) Napisz jak się to u ciebie objawiało? U mnie to hałasuje w zakresie 3000-4000 obr i wydaję mi się, że auto mnie elastyczne i chyba pali więcej
krotki Opublikowano 7 Lipca 2008 Opublikowano 7 Lipca 2008 hehehe - załatwiałem w 2 miejscach równocześnie - ASO i znajomi... - znajomi dali rade wcześniej niż ASO - o 2 tygodnie wcześniej... :gwizdanie:
tommylee Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Opublikowano 15 Lipca 2008 a więc, wałek zakupiony, wymiana polegała na odkręceniu kolektora ssącego, podniesieniu go lekko i wymianie całego ustrojstwa. Wszystko gra, nic nie terkota jak przedtem. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi