Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wymiana licznika gdzie kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, Mam pytanie gdzie kupić i jaki licznik? Do tej pory mieliśmy taki i niestety padł. Stad moje pytanie co i gdzie mam kupić?

licz.jpg

Opublikowano

Napisz do kolegi xxxSzYbAxxx powinien cos miec :)

Opublikowano

pytanie czy chcesz zostac przy tym gównie jakie miales czy chcesz sie cieszyc pełnym fisem ??

ce955a2824c92c1a.jpg

bo koszty beda porownywalne

Opublikowano

Nie chcę przy tym zostać. Mogłabym to wymienić na cokolwiek byleby działało. A jakie to są koszty i czy dużo roboty?

pytanie czy chcesz zostac przy tym gównie jakie miales czy chcesz sie cieszyc pełnym fisem ??

http://images33.fotosik.pl/82/ce955a2824c92c1a.jpg

bo koszty beda porownywalne

Opublikowano

no taki licznik jaki chcesz zalozyc kosztuje od 300 do 500 zł

w tej cenie dostaniesz z pełnym fisem albo i taniej

dokupujesz manetke od sterowania fisem , pare kabelków i porównywalnym kosztem masz pełny fis, bo te liczniki co masz sypia sie na potege i kupujac uzywke nie wiesz ile podziala, no chyba ze jest jeszcze opcja naprawy istniejacego jak chcesz za ok 300 zł pewnie Ci poszedł jakis procesor i problem jest ze wskaznikami ze nie dzialaja??

Opublikowano

oki oki wszystko fajnie tylko gdzie to kupić? Zaczęło się od tego że jak kupiliśmy samochód we wrześniu wskaźnik oleju, paliwa świrował jakieś 2 tyg temu schodzę do samochodu a tu lipa nie działa akumulator. Akumulator naładowaliśmy ale już żaden prawie zegar od włożenia akumulatora nie działa.

no taki licznik jaki chcesz zalozyc kosztuje od 300 do 500 zł

w tej cenie dostaniesz z pełnym fisem albo i taniej

dokupujesz manetke od sterowania fisem , pare kabelków i porównywalnym kosztem masz pełny fis, bo te liczniki co masz sypia sie na potege i kupujac uzywke nie wiesz ile podziala, no chyba ze jest jeszcze opcja naprawy istniejacego jak chcesz za ok 300 zł pewnie Ci poszedł jakis procesor i problem jest ze wskaznikami ze nie dzialaja??

Opublikowano

Na allegro najlepiej albo tu na forum ;)

Opublikowano

no to norma w tych licznikach

allegro, forum, szroty

niestety jesli nie macie np podstawowej wiedzy o adaptacji licznika i kodowaniu immobilajzera to sami nie odpalicie auta na nowym liczniku i bedzie potrzebna pomoc magika za nie male pieniadze

moge oczywiscie i nie tylko ja podac wam pare przykladowych numerów licznikow ktore beda pasowac , takich jak macie albo z pelnym fisem ale musicie sie okreslic co chcecie robic, kupowac taki sam psotliwy licznik czy dolozyc pare zloty i przerabiac na pelny fis,

badz co badz czekaja was koszty

---------- Post dopisany at 17:10 ---------- Poprzedni post napisany at 17:09 ----------

z którego miesiaca fura jest??

Opublikowano

wrzesień 09/2000 nie wiem jak wyjdą cenowo? I w razie czego ile za robociznę wyjdzie przy zmianie na pełny fis?

no to norma w tych licznikach

allegro, forum, szroty

niestety jesli nie macie np podstawowej wiedzy o adaptacji licznika i kodowaniu immobilajzera to sami nie odpalicie auta na nowym liczniku i bedzie potrzebna pomoc magika za nie male pieniadze

moge oczywiscie i nie tylko ja podac wam pare przykladowych numerów licznikow ktore beda pasowac , takich jak macie albo z pelnym fisem ale musicie sie okreslic co chcecie robic, kupowac taki sam psotliwy licznik czy dolozyc pare zloty i przerabiac na pelny fis,

badz co badz czekaja was koszty

---------- Post dopisany at 17:10 ---------- Poprzedni post napisany at 17:09 ----------

z którego miesiaca fura jest??

Opublikowano

tzn ze macie immo 3 i co najwyzej za zakodowanie immo magik powinien wziac nie wiecj niz 200 zł, a kabelki i manetke mozna zalozyc samemu, wszytskie odpowiedzi na temat zalozenia fisa znajdziecie na forum

Opublikowano

A jaki przykładowo na allegro mam kupić ten licznik?

tzn ze macie immo 3 i co najwyzej za zakodowanie immo magik powinien wziac nie wiecj niz 200 zł, a kabelki i manetke mozna zalozyc samemu, wszytskie odpowiedzi na temat zalozenia fisa znajdziecie na forum
Opublikowano

A tak jeszcze na poważnie, to jeśli nie chcecie się bawić w druciarstwo, i to co było Wam wystarczy - w sumie 1/2 fis nie jest taki zły - to wystarczy kupić taki sam, byle do diesla i europa, zakodować kluczyki i śmigać dalej.

Chyba że to jeager był, to mogą być jakieś jaja z immo...

Opublikowano

W immo 3 i tak trzeba adaptować vin w liczniku nie ważne czy jeager czy vdo

Immo 3 szło chyba od maja 2000 r

I nie mów ze dobrze wygląda bo w porównaniu z fullem to wygląda kupa jak teraz porównam co miałem a co mam teraz

Opublikowano

No i mam problem bo mój mechanik nie ma pojęcia o elektryce.

1. Jak sprawdzić jaki dokładnie licznik mam kupić?

2. Czy zmieniając na taki sam będzie trzeba grzebać w immo czy tylko przy zmianie na pełny fis jest problem?

3. Czy znacie kogoś w Wawie kto się na tym zna i by to potrafił zrobić?

Opublikowano

1. musisz poprostu miec szerokie pojecie o licznikach czym sie róznia , jak poznac ze jest sprawny, o co pytac sprzedajacego, rozszyfrowac po nr czy podpasuje

2. kazda zmiana licznika w twoim aucie wiaze sie z kodowaniem immo , jego adaptacja , muisz miec oba piny immo ze starego i nowego licznika