Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Vag pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

A jaka wersja programu jest najlepsza pod xp?

Opublikowano

Tomek znasz kogoś kto ma vaga zeby u niego sprawdzić kabel

bo wszystko co ci wysąłłem działa u mnie

a vcds odpalił normalnie i pewnie jesteś masz zaznaczone OPTION ?

Opublikowano

ja korzystam z 2 wersji vag409 i vcds-lite, oba zawsze sie łączą lecz w związku z tym ze to piraty, czasem jest problem z wejsciem w którąś grupe, przeważnie jesli jeden nie daje rady drugi go uzupełnia.

Opublikowano
Nie chodzi o kabel tylko o windows, walczyłem z tym długi czas i naprawdę jesli masz zamiar robić coś więcej niz tylko kasować błędy, opłaca sie zainwestować w drugiego lapka z XP. Jest też opcja z dwoma systemami, przy starcie wybierasz która ma odpalić, w tym wypadku jest problem bo jesli zainstalujesz XP na istniejący 7 to XP wywala/uszkadza nasz win7 jesli pierwszy zainstalujesz XP to pozniej win7 uaktualnia XP i jest tylko jeden system. Nie jestem informatykiem i moze dlatego nie potrafiłem tego zrobić.

Można doinstalować XP do istniejącej już "7-ki". XP modyfikuje boot sektor i dlatego 7-ka nie startuje, wystarczy zainstalować boot managera jakiegoś i można ustawić sobie który system ma pierwszy startować, oczywiście nie ma problemów z normalnym użytkowaniem obu windowsów.

Ja też miałem jakiś problem z kabelkiem Viakena, nie udało się koniec końców uruchomić go na lapku (HP z win 7 i XP), na stacjonarnym działał OK.

Opublikowano

Pamietam ze po instalacji XP na win7 został mi tylko XP wyskoczył komunikat ze dotychczasowy win zostaje osunięty w związku z niezgodnością, próbowałem to jakos obejść rożnymi programami ale to wyższa szkoła jazdy.

Opublikowano
A jaka wersja programu jest najlepsza pod xp?

Vag-com 3.11 jest pełna wersja i działa bardzo dobrze zarówno na XP jak i na win7 z tym kabelkiem co masz (mam taki sam). VCDS Lite 1.2 tez warto miec jako uzupełnienie. Co do portów to w w managerze udządzen zmieniasz na 1-4 tak jak Tom A4 napisał wyzej.

Opublikowano

Tomek a vcds odpalił?

chodzi mi czy sam program bez podłączonego kabla chodzi

Opublikowano
  • Autor

Program dziala ale jak podlaczam do auta to jest komunikat ze nie wykryto interfejsu.

Jak mam zaistalowac ten kabel zeby w menadzeze programow zaistalowal sie w portach com a nie w urzadzeniach usb???

Jak sie instaluje w magistrali usb to nie ma mozliwosci zmiany portow we wlasciwosciach...

---------- Post dopisany at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany at 19:12 ----------

Kiedys jakos zaistalowalem ze byl widoczy w portach i zmienilem porty i bylo ok, ale nie wiem jak to zrobic teraz.... :(

Opublikowano
Program dziala ale jak podlaczam do auta to jest komunikat ze nie wykryto interfejsu.

Jak mam zaistalowac ten kabel zeby w menadzeze programow zaistalowal sie w portach com a nie w urzadzeniach usb???

Jak sie instaluje w magistrali usb to nie ma mozliwosci zmiany portow we wlasciwosciach...

---------- Post dopisany at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany at 19:12 ----------

Kiedys jakos zaistalowalem ze byl widoczy w portach i zmienilem porty i bylo ok, ale nie wiem jak to zrobic teraz.... :(

on się tak instaluje,jak nie masz czegoś takiego jak na zdjęciu niżej to raczej nie masz wgranych sterów.

beztytuuoqo.jpg

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie tego nie mam

---------- Post dopisany at 19:40 ---------- Poprzedni post napisany at 19:36 ----------

wlasnie u mnie sie dodaje tam gdzie albi281 przekreslil na zdjeciu. a nie tam gdzie powinno byc czyli w oznaczonym kolku

---------- Post dopisany at 20:43 ---------- Poprzedni post napisany at 19:40 ----------

Cos sie udalo ale dalej nie dziala

udalo mi sie ustawic usb w portach sciagnalem sterowniki z FTDI Chip Home Page

ale teraz dalej nie ma polaczenia jak teraz ustawic trzeba? ustawiam w programie np port 3 i we wlasciwosciach/manager programow port 3 ale dalej cos nie laczy...

Opublikowano

ja mam ten sam problem win 7 64 bit , kabel od viaken i tez instaluje sie tylko w kontrolerze uniwersalnej magistrali szeregowej a w sekcji porty com lpt nic sie nie doinstalowuje przez co nie moge zmienic ustawien portow com tak aby zgrac jes z vcds lite badz vag 4.9pl

Opublikowano

Marek dwa dni walczyłem z tym kablem aż w końcu się udało.Miałem otwartego menadżera urządzeń po kilkakrotnym podpinaniu kabla do lapka zauważyłem że kabelek jest w kontrolerach magistrali szeregowej i niby działa dobrze ale pokazał się też w innych urządzeniach i tam był brak sterowników.I to był strzał w 10 :decayed: Zainstalowałem jeszcze raz te same sterowniki i działa.Już jest w portach com i komunikuje się z polskim vagiem.:banan:

Wniosek jest taki.Jeśli kabelek pokazuje się tylko w magistrali szeregowej a nie ma go w portach com to szukajcie go jeszcze w innych urządzeniach i tam jeszcze raz trzeba zainstalować te same sterowniki.W zaawansowanych ustawieniach portu polecam też zwiększyć czas opóźnienia,ja ustawiłem na 7.

Opublikowano
  • Autor

Witam

U mnie jest tak jak podlaczam do kompa kabel to wszystko jest ok i jest tak :

Untitled.jpg

Jak ide do auta i podlacze to jest ze nie wykryto interface !!!

pomocy

Opublikowano

i nie wykryje nie z twoim interfejsem jedynie vcds ilte. O tej wersji vcds zapomnij

Opublikowano
  • Autor

teraz takie cos mam do wyboru Tom A4 lite tez nie dziala :( jezu co ja zle robie ????

aaa.jpg

Opublikowano

wydaje mi sie ze masz za nowego vcdsa bo w wersji 11 XXXX

Opublikowano

Tomek a od czego błąd jest w menedżerze,ta żółta kropa ? Jak od kabelka to zrób jak ja kilka postów wyżej.

Opublikowano
  • Autor

Nie ta kropka to od internetu.Rav jaka wersje polecasz?

Opublikowano

nie wiem sam , dzisiaj poszedlem do auta odpalilem vaga 208-1 i jak by widzial kabel mimo tego ze w zakladce com lpt nic sie nie zmienilo za to podczas testu wywala blad taki

02013c802b6c495dm.jpg

8c469d2f5690d9c5m.jpg

---------- Post dopisany at 12:26 ---------- Poprzedni post napisany at 08:34 ----------

postawilem na wirtualce xp pro i to samo wykrywa kabel instaluje sterownik w USb a nie ma dalej w zakładkach com lpt , poddaje sie

f4e71cdda91f422am.jpg

Opublikowano

Marek musisz próbować dalej.Mnie się udało i chodzi na win 7 64bit.Sterowniki pobrałem z ich strony.Testowane dzisiaj na polskim vagu 2.5 i 4.9 i bez problemowo łączy się z autem.