Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kierownicy multifunkcyjnej Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kierę można założyć bez problemu, wieloklin jest taki sam, lecz pamiętaj że poduchy 3 i 4 ramienne mają inne kształty i mocowania.

iPad Tapatalk HD

Opublikowano

czyli wychodzi na to ze musze kupic tez poduszke do tej kierownicy :facepalm:

a jezeli chodzi o te manetki to wystarczy je przelozyc i zaprogramoc i beda latac:eusathink:

Opublikowano
czyli wychodzi na to ze musze kupic tez poduszke do tej kierownicy :facepalm:

a jezeli chodzi o te manetki to wystarczy je przelozyc i zaprogramoc i beda latac:eusathink:

jeżeli nie masz teraz kierownicy z multifunkcją, to sprawdź czy taśma obsłuży Ci multi... (pierwszy post się kłania)

jeśli już zmieniasz całość to warto zastanowić w kierę poliftową jest grubsza, ma inne przyciski multi (w pełni kompatybilne)

Opublikowano
Kiera trójramienna polift -------->>> AUDI A4 8K0 A5 8T0 KIEROWNICA S-LINE LIFT (3501099939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

P&P ma się rozumień Panowie ? :kox:

ta tak :wink:

tylko poducha musi być od A4/A5 lift (aby nie było komplikacji z wiązką)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A czy ktoś z Was kojarzy może numer części takiej kierownicy multifunkcyjnej S-Line / RS, ale z łopatkami? Mam taką S-Line i zastanawiałem się nad dołożeniem jeszcze łopatek...

Opublikowano

Ja mam gdzieś w Garażu czteroramienną z łopatkami, jak da sie przełożyc łopatki to moge odstąpic za jakieś grosze..

Opublikowano

Możesz łopatki spokojnie wymontować ;)

Opublikowano

No to leci kolejny mod;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy jak w Q5 zamienię 4 ramienną kierownicę na identyczną, 4 ramienną kierownicę tylko z multifunkcją, to także trzeba będzie zmieniać poduszkę ? Nie da rady przełożyć poduchy ?

Pytam, bo raz że poduszkę już mam, a dwa - moja to przynajmniej wiem że jest oryginalna i sprawna, a kupowanie na Allegro to jednak zawsze ryzyko. Ostatnia rzecz o jakiej chciałbym się przekonać, to to że poduszka kupiona na Allegro była niesprawna ...

Opublikowano
  • Autor

Bedzie pasować :wink: do wymiany bedzie pewnie jeszcze okablowanie .

Opublikowano
Czy jak w Q5 zamienię 4 ramienną kierownicę na identyczną, 4 ramienną kierownicę tylko z multifunkcją, to także trzeba będzie zmieniać poduszkę ? Nie da rady przełożyć poduchy ?

Pytam, bo raz że poduszkę już mam, a dwa - moja to przynajmniej wiem że jest oryginalna i sprawna, a kupowanie na Allegro to jednak zawsze ryzyko. Ostatnia rzecz o jakiej chciałbym się przekonać, to to że poduszka kupiona na Allegro była niesprawna ...

Nowsze i poliftowe modele z a3 i Q maja jeden zapalnik, wiązka jest inna ma inna wtyczkę i pozamieniane piny :(

Najlepiej wklej tu zdjęcie w lepszej rozdzielczości wtedy Ci powiem, przerabiałem ten temat u siebie.

Opublikowano

Rozumiem że przekładka kierownicy z A3 do Q5 itd może być problemem. A czy jeżeli będziemy się trzymać jednego modelu (Q5), i jednej wersji (przed liftem), albo nawet jednego rocznika, to także wystąpi problem z niepasującymi kablami ?

Mówimy cały czas oczywiście o zamianie kierownicy 4-ramiennej na identyczną 4-ramienną, tylko z przyciskami.

Opublikowano

tak jak Ci napisałem jest kilka rodzajów wtyk do instalacji airbag kierowcy:

wklej tu zdjęcie poduszki i zobaczymy :wink:

18280d1362260483-tt-airbag-rs6-wheel-photo-66-.jpg

Opublikowano

Dzięki. Rozbiorę swoją i wkleję zdjęcie.

Opublikowano
  • Autor

Wiazki są dwa rodzaje w Q5 :

- 8U0 971 589 H lub J 181 PLN

Jesli chodzi o sama przekładkę kiery czteroramiennej to nie bedzie problemu . Wazna jest wiazka od poduszki do tasmy AIR BAG .

Warto zajrzeć czy czasem nie mamy bonusa z fabryki :wink:

Opublikowano

Przepraszam, jeszcze jedno pytanie bo chyba czegoś nie rozumiem - w którym miejscu w kierownicy podłącza się AirBag ?

Czy airbagu nie podłącza się bezpośrednio do zespołu manetek, przez tą prostokątną dziurę w kierownicy ponad otworem mocującym ?

wq1g.jpg

Opublikowano

tak jak Grzesik napisał sama kierownica podejdzie p&p :wink:

co do multifunkcji sprawdź taśmę kierownicy,

tak, poduszkę podłączasz do taśmy a nie do kierownicy :wink:

Opublikowano
  • Autor

Jesli nie masz doswiadczenia z montazem to tego nie rób :wink: w koncu to AIR BAG

Opublikowano

Spoko, już kiedyś zmieniałem kierownicę w swoim B6 ... i żyję :)