Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kierownicy multifunkcyjnej Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
A czy wszystkie kierownice (multi i bez multi, cztero i trójramienne) mają taką samą wielkość? Chciałbym jakąś mniejszą zamontować niż moja plastikowa standardowa bez multi czteroramienna.

z TT/A3 jest najmniejsza a reszta mniej wiecej to samo .

mam pytanie do naczelnych rezaczy b8 :)

mam 4 ramienną z multifunkcją. chciałbym założyć kiere z multi i łopatkami do tipa. czy poza kierą będą musiał coś jeszcze wymianiać.

sama kiera plus kodowanie .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, przy wymianie 4ramiennej multifunkcji na 3ramienna multifunkcje w przedlifcie (obie z airbagami), coś trzeba kodować, kalibrować, ustawiać, modować, adaptować ? Czy też to tylko 'prosta' operacja zdjęcia kiery z airbagiem i wstawienie nowej, bez rozbierania kolumny itp itd ??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zakupilem kierownice z najnowszej S3 i przyciski od multifunkcji sa takie jak w A6 C7 czyli inne niz w A4. Jak znam zycie nie bedzie to dzialalo (a moze bedzie?) wiec chcialem te przyciski przelozyc z kiery od A4. Udalo mi sie wypiac ten czarny blyszczacy plastik na calym obwodzie i aktualnie calosc trzymaja jakies zatrzaski w dwoch miejscach zaznaczonych na zdjeciu (zarowno po lewej jak i prawej stronie)

WzCGc5N.jpg

czy ktos kto rozbieral kiery na przyklad do obszycia moze mi podpowiedziec co w tym miejscu trzyma te przyciski od multifunkcji i jak sie do tego dobrac? nie chce tego robic na sile zeby czegos nie polamac

Opublikowano

multifunkcja nie będzie działać w naszym A4,5 na 100% przerabiałem to już kilka razy...

całość siedzi w takiej gumie kauczukowej trzeba po woli ciągnąć do góry i wyjdzie cała obramówka,

tam gdzie zaznaczyłeś masz właśnie taki bolec w kształcie penisa który się zakleszcza w tym gumowym otworze...

Opublikowano
multifunkcja nie będzie działać w naszym A4,5 na 100% przerabiałem to już kilka razy...

całość siedzi w takiej gumie kauczukowej trzeba po woli ciągnąć do góry i wyjdzie cała obramówka,

tam gdzie zaznaczyłeś masz właśnie taki bolec w kształcie penisa który się zakleszcza w tym gumowym otworze...

Czyli nie ma żadnego mylę a jedynie delikatnie przełożona siła. Ok, bede próbował. Thx

---------- Post dopisany at 17:54 ---------- Poprzedni post napisany at 16:23 ----------

dobra, udalo mi sie. sporo sily trzeba uzyc, zeby wyciagnac te bolce przy przyciskach multifunkcji.

teraz mam pytanie jak sie wyjmuje poduszke w polifcie. nie ma tych srub, ktore tutaj sa pokazane na schemacie w przedlifcie. wydaje mi sie, ze poduszka siedzi na dwoch zaczepach, ktore sa bardziej schowa w kierunku kolumny w stosunku do umiejscowienia tych srub, ktore byly w przedlifcie, zgadza sie?

Opublikowano

poduchę wyciągasz używając krótkiego, mocnego i płaskiego śrubokręta

małe lusterko bardzo pomaga aby zdjąć sprężynujące zaczepy z miejsca zakotwienia :wink:

Opublikowano

ok, to jeszcze jedno pytanie. porownujac wnetrze kiery z S3 (kupilem sama kiere, bez poduszki) i sposob mocowania w poliftowej A4 wyglada, ze poduszka bedzie pasowac. masz jakas wiedze w tym temacie?

Opublikowano

Kuba, kupuj poduchę od A4 lift z wiązką pod kierę z a3 podejdzie bez problemu :wink:

Opublikowano
Kuba, kupuj poduchę od A4 lift z wiązką pod kierę z a3 podejdzie bez problemu :wink:

Mam aktualnie u siebie taka poduszkę wiec po prostu ją przeloze do tej kiery z S3. dzięki

Opublikowano
Kuba, kupuj poduchę od A4 lift z wiązką, a pod kierę z a3 podejdzie bez problemu :wink:

Mam aktualnie u siebie taka poduszkę wiec po prostu ją przeloze do tej kiery z S3. dzięki

Zapomniałem postawić przecinka w poście wyżej... Poducha z wiązką musi być od a4 b8, multifunkcja przełożona tez od a4, 5...

Opublikowano
Kuba, kupuj poduchę od A4 lift z wiązką, a pod kierę z a3 podejdzie bez problemu :wink:

Zapomniałem postawić przecinka w poście wyżej... Poducha z wiązką musi być od a4 b8, multifunkcja przełożona tez od a4, 5...

jasne, i tak zrozumialem. mam u siebie w A4 kiere z multifunkcja i poducha. z tej kierownicy z S3 wyciagnalem juz multifunkcje wiec przerzuce same "stelarz" kierownicy wyciagajac ze swojej poduche i przyciski - bedzie wiec stelarz z S3 (grubszy, sciety z wiekszymi lopatkami), przyciski z A4 oraz poducha z A4. interesowalo mnie tylko czy ta poducha bedzie pasowala w dziure w "stelarzu" z nowego S3. na pierwszy rzut oka wyglada, ze bedzie ale wolalem sie upewnic.

teraz tylko zakupie torx'a i bede odkrecal swoja aktualna kierownice.

Opublikowano

tak, będzie OK :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy kierownica od A6 C6 4F0 podejdzie? I czy poduszka od kierownicy z A4 będzie pasować? obie są czteroramienne, przyciski multifunkcji od A6 są identyczne jak w A4.

Edytowane przez polo25

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie posiadam w swojej B8 kierownicę MF + tempomat i wszystko chula chyba nie mam MMI 2 G chociaż nie wiem jak to sprawdzić , jak bym chciał przełożyć kierownicę od S-line wersja od Audi TT ścięty dół wystarczy podmienić kierownicę czy muszę coś przekodować jeszcze ??

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam zamiar zmienić kiere na tą z Allegro ( niżej link ) i moje pytanie jest takie czy bedzie działać multifunkcja i czy poducha podejdzie ??? http://allegro.pl/showItem2.php?item=4627133937

Opublikowano

Witam

Mam zamiar zmienić kiere na tą z Allegro ( niżej link ) i moje pytanie jest takie czy bedzie działać multifunkcja i czy poducha podejdzie ??? http://allegro.pl/showItem2.php?item=4627133937

multifinkcja bedzie dzialac. co do airbag'a to wyglada na poliftowy. w przedliftach byl inny i nie wiem czy wszysktko zabangla, niech inni sie wypowiedza.

daj znac jak kupisz cos od tej kobiety. ma 6 komentarzy, zero od kupujacych. ciekaw jestem czy to nie jest wal (a wzialbym od niej chetnie airbag)

Opublikowano

2 zapalniki ( jeden główny, drugi do,rozrywania), powinno byc ok

Opublikowano

A ja mam pytanie o numer poduszki 3ramiennej czy ktoś posiada znalazłem jedną na forum ale to chyba za mało. I pytanie tylko i wyłacznie poduszka z a4 a5 wiem że temat juz nudny ale proszę o wyrozumiałosć :)