brysiu Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Witam Czy ma ktoś może ściągawkę wymiany rozrządu w tym silniku. Mam wymieniać rozrząd w sobotę ze szwagrem mechanikiem i fajnie by było mieć ściągę gdzie co i jak ,jakie śruby i co poblokować koła rozrządu, na co uważać. Tak dla własnego sumienia ze wszytsko jest ok i zeby niczego nie po urywać. Pozdr
Mario Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 WitamCzy ma ktoś może ściągawkę wymiany rozrządu w tym silniku. Mam wymieniać rozrząd w sobotę ze szwagrem mechanikiem i fajnie by było mieć ściągę gdzie co i jak ,jakie śruby i co poblokować koła rozrządu, na co uważać. Tak dla własnego sumienia ze wszytsko jest ok i zeby niczego nie po urywać. Pozdr Podaj maila, a dostaniesz PDFa z manualem
SotoM Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 mała poradka przy robocie - wyposaż się w szpilkę napinacza paska rozrzadu od silnika 2.0 TDI na CR. praktycznie standardem jest ze przy dokrecanniu napinacza wyrywa szpilkę z głowicy razem z gwintem...
Andrzej B7 Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 WitamCzy ma ktoś może ściągawkę wymiany rozrządu w tym silniku. Mam wymieniać rozrząd w sobotę ze szwagrem mechanikiem i fajnie by było mieć ściągę gdzie co i jak ,jakie śruby i co poblokować koła rozrządu, na co uważać. Tak dla własnego sumienia ze wszytsko jest ok i zeby niczego nie po urywać. Pozdr Na wymiane rozrządu najlepiej jechać do dobrego warsztatu.Szczególnie przy obecnych nowoczesnych silnikach.Jak tu kolega napisał można przy okazji głowice uszkodzić, albo coś urwać.
macisz12 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 Tak tylko tych dobrych warsztatów coraz mniej a w aso wiadomo jakie ceny... A szpilka jak wyrwie gwint to rozwiercamy na fi 10 i gwintujemy. Sam tego doświadczyłem :-)
PtX Opublikowano 16 Września 2013 Opublikowano 16 Września 2013 WitamCzy ma ktoś może ściągawkę wymiany rozrządu w tym silniku. Mam wymieniać rozrząd w sobotę ze szwagrem mechanikiem i fajnie by było mieć ściągę gdzie co i jak ,jakie śruby i co poblokować koła rozrządu, na co uważać. Tak dla własnego sumienia ze wszytsko jest ok i zeby niczego nie po urywać. Pozdr Na wymiane rozrządu najlepiej jechać do dobrego warsztatu.Szczególnie przy obecnych nowoczesnych silnikach.Jak tu kolega napisał można przy okazji głowice uszkodzić, albo coś urwać. Nowoczesny tylko pod względem wypasu w postaci elektroniki. W moim BPW wałek rozrządu przedziurawił szklanke. Kupiłem części i narzędzi za 600 euro i zrobiłem to sam ( z pomocą elzy i szwagra:decayed:) Wymiana rozrządu w tym silniku jest banalna jak ma się poluzowany przedni pas. Moje auto u mechanika na wymianę rozrządu na pewno nie zawita... Zrobiłem sam i wiem, że mam pewnie. Zrobiłem już 1000km, wałek cały, szklanki całe jak również i pasek Jeśli ktoś ma smykałkę do majsterkowania, odpowiednie narzędzia, miejsce i czas. To da sobie z tym rade Na alledrogo zestawy chodzą od 250 zł
macisz12 Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 Nowoczesny tylko pod względem wypasu w postaci elektroniki. W moim BPW wałek rozrządu przedziurawił szklanke. Kupiłem części i narzędzi za 600 euro i zrobiłem to sam ( z pomocą elzy i szwagra:decayed:) Wymiana rozrządu w tym silniku jest banalna jak ma się poluzowany przedni pas. Moje auto u mechanika na wymianę rozrządu na pewno nie zawita... Zrobiłem sam i wiem, że mam pewnie. Zrobiłem już 1000km, wałek cały, szklanki całe jak również i pasek Jeśli ktoś ma smykałkę do majsterkowania, odpowiednie narzędzia, miejsce i czas. To da sobie z tym rade Na alledrogo zestawy chodzą od 250 zł Jestem tego samego zdania:thumbup1:
lukjar7 Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 Tak tylko tych dobrych warsztatów coraz mniej a w aso wiadomo jakie ceny... A szpilka jak wyrwie gwint to rozwiercamy na fi 8 i gwintujemy. Sam tego doświadczyłem :-) po pierwsze fi 8 to ma sruba fabrycznie, a po drugie w wiekszosci silników szpilka do rolki ma dwie srednice, z jednej 8 a z drugiej 10, wiec nie wiem jak chcesz to wiercic pod gwint m8
macisz12 Opublikowano 18 Września 2013 Opublikowano 18 Września 2013 fakt mój błąd myślałem o fi 10 a napisałem fi8:cicho: już poprawiłem U mnie szpilka miała jednakowe średnice z obu stron. Musiałem dorobić drugą na szybko u znajomego tokarza, ale można kupić w aso oryginał
Adamvfr Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Audi A4 2001-2007 - mechanics BLB BNA BRE BRF BVF BRD BVA BVG - Get Free (cardiagn.com) Od strony 51
Adamvfr Opublikowano 15 Czerwca 2021 Opublikowano 15 Czerwca 2021 604577769_AudiA42001-2007-mechanicsBLBBNABREBRFBVFBRDBVABVG-GetFree.pdf
Rekomendowane odpowiedzi