Arkom Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam, na wstępie sory za prefiks ale narazie jeszcze nie wiem jaki mam tak naprawdę wybrać bo autko mam od niedawna. Do rzecz ile może kosztować taki olej, jaki i gdzie go kopić a ASO?? Pytanie drugie czy da się to samemu wymienić czy trzeba oddać do kogoś tzn do jakiegoś mechaniora. Zauważyłem u siebie taki objaw że jak auto jest zimne np po nocy to musi chwilkę pochodzi, żeby wchodziły biegi ale już ze wsteczny tak nie jest wrzucam mu R i autko momentalnie jedzie. Wydaje mi się, że może to być wina oleju/ lub jego ilości dlatego chciałbym go wymienić.
krzysiekand1 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam. Ja ostatnio wymieniałem, był to oryginalny olej volkswagena 50 zł za litr do mojej skrzyni wchodzi 4 litry + wymiana 200 i 50 filtr. Chciałbym spytać czy nie wiecie może skąd ten dzwięk Dziwny dźwięk/wycie audi a4 b6 multitronic - YouTube wydaje się jakby ze skrzyni ale nie jestem pewien. wymieniony został rozrząd, napinacz, wszystkie rolki, sprawdzona została turbina i wszystko jest ok. dźwięk słychać powyżej 900 obrotów i przy zwiekszaniu obrotów dzwięk jest stały.
tomcrack27 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 jest gdzies na forum opis jak wymieniac olej w automacie plus wymiana filtra oczywiscie:wink: ja sam wymienialem u siebie w b5 ale to bylo juz jakies pare lat temu wiec dokladnie ci nie powiem.uzyj szukajki i cos napewno znajdziesz
Arkom Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Ja się tej skrzyni boje jak ognia. DO tej pory nie miałem styczności z automatem stąd moje obawy. W manualu to bym się nawet nie pytał ale w automacie się boje tego robić
tomcrack27 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 no troche jest roboty...wiec jak sie boisz to jedz do kogos kto wie jak to zrobic bo mozesz sobie narobic problemow
Arkom Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 A zapytam jeszcze sama wymiana to rozumiem, a słyszałem jeszcze że jest coś takiego jak płukanie skrzyni, to drogi zabieg???
tomcrack27 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 nie wiem ja u siebie nie plukalem.jedni mowia ze to dobre a inni ze lepiej nie,wiec od ciebie zalezy.
Arkom Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Myślę, że płukanie sobie daruje. Ale teraz tak sobie czytam w necie i różni ludzi różnie mówią ze wymieniać trzeba inni że nie bo nowy olej wypłucze skrzynie tzn wyczyści ze tak powiem i może być awaria hee kogo słuchać
tomcrack27 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 tych co pisza i mowia ze w automatach sie oleju nie wymienia to omijaj wielkim lukiem:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi